Dubrovnik
Igra prijestolja
5.12.2013. 20:06:37h
Zašto Hrvatska nije iskoristila popularnost “Game of Thronesa” za promociju turizma?
Iako je Dubrovnik (a od nedavno i Split) filmska kulisa za megapopularni HBO-ov serijal “Game of Thrones” već dvije godine, Hrvatska još uvijek nije iskoristila tu činjenicu za promociju vlastite turističke ponude…
François Philipp / wikipedia.org

Iako je Dubrovnik (a od nedavno i Split) filmska kulisa za megapopularni HBO-ov serijal “Game of Thrones” već dvije godine, Hrvatska još uvijek nije iskoristila tu činjenicu za promociju vlastite turističke ponude…

Za razliku od…Sjeverne Irske gdje se također snimaju scene za popularnu TV seriju čija svaka emitirana epizoda privlači milijunsku publiku.

Naime, tamošnja turistička zajednica priopćila je kako istražuje način kako svoj turistički marketing povezati s “Game of Thrones” brendom i tako osigurati dodatnu turističku posjećenost. Prirodni pejzaži S. Irske koriste se za snimanje većine “vanjskih” scena u “Game of Thrones” serijalu.

Istovremeno, Dubrovnik je već dvije godine filmska kulisa za “King’s Landing”, međutim Hrvatska još uvijek nije iskoristila taj skriveni marketinški potencijal za promociju vlastite turističke ponude već sve ostaje na sporadičnim pokušajima lokalnih turističkih djelatnika i privatnih turističkih agencija.

Najbolji i najpoznatiji primjer za uspješan marketing povezan s filmskim turizmom svakako je Novi Zeland koji je svoju cjelokupnu turističku ponudu i prezentaciju u potpunosti povezao s trilogijom “Lord of the Rings”. Nedavno smo imali i primjer tv serije “Downton Abbey” koja je postala magnet za privlačenje turista u Veliku Britaniju.

“Game of Thrones” napravio je jako puno za promociju Dubrovnika i Hrvatske, sad su na potezu Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica…

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved