Slavonski Brod
Rekreacijski turizam
26.3.2014. 10:48:11h
Slavonskobrodski gradski bazeni sve popularniji u regiji
Obzirom da u svom mjestu nemaju zatvorene bazene, osnovcima i njihovim učiteljima iz Vojvodine nije bilo teško putovati kako bi uživali u cjelodnevnom kupanju
alainalele / flickr.com

Kompleks gradskih bazena u Slavonskom Brodu primio je prvu organiziranu turističku grupu osnovnoškolaca. Čast da dođu prvi pripala je učenicima škole "Matija Gubec" iz vojvođanskog mjesta Tavankut u blizini Subotice.  Ključni preduvjet za  intenzivniji razvoj rekreacijskog turizma  u Slavonskom Brodu omogućen je izgradnjom gradskih bazena na Vijušu, a time je Grad napokon, nakon  poslovnog, tranzitnog, kulturnog i svih drugih oblika turizma koje razvija zadnjih godina, ostvario mogućnost ponuditi i rekreacijski turizam.

Obzirom da u svom mjestu nemaju zatvorene bazene, osnovcima i njihovim učiteljima iz Vojvodine nije bilo teško putovati kako bi uživali u cjelodnevnom kupanju i brčkanju u toploj vodi. Prve male turiste dočekali su direktorica gradske Turističke zajednice Biljana Lončarić i gradonačelnik Mirko Duspara koji je tom prigodom u svojstvu predsjednika Turističke zajednice Grada Slavonskog Broda rekao

-  Cilj nam je bio u turističku ponudu uvrstiti i bazene, jer su oni zasigurno jedni od najljepših objekata te vrste u Republici Hrvatskoj. Osobno me veseli što nam je prva organizirana grupa nakon otvorenja došla iz Vojvodine. Slavonskobrodski bazeni nude brojne rekreativne sadržaje. U zatvorenom dijelu su tri bazena, fitnes studio, teretana, sauna, solarij i masaža, a u vanjskom je dijelu veliki bazen sa sunčalištem. Uskoro očekujemo otvaranje dva ugostiteljska objekta, jedan će biti unutra, a drugi uz vanjski bazen, te izgradnju velike skakaonice visine pet metara. Nedavno smo imali posjetu ravnatelja osnovnih škola kontinentalne Hrvatske koji su bili oduševljeni raznolikom turističkom ponudom koju nudi Slavonski Brod, a osobito su im se svidjeli novi gradski bazeni.

Piše: Ivica Galović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved