Dubrovnik
TURISTIČKI REZULTATI
2.12.2016. 5:47:07h
I studeni oborio rekorde!
Mjesec studeni je ostvarujući rekordne rezultate nadmašio očekivanja turističkih djelatnika, javljaju iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.
Pero Kvrzica / flickr.com

Prema podacima sustava E-visitor prošli mjesec je realizirano 21 632 dolazaka što predstavlja povećanje od čak 32 posto i 50 842 noćenja što je povećanje od 27 posto. Prvi po broju posjetitelja u studenom bili su gosti iz Hrvatske, Albanije, SAD-a, BiH, Koreje, Japana, Tajvana, Ujedinjene Kraljevine, Njemačke, Slovenije itd.

Iz Turističke zajednice grada Dubrovnika istaknuli su kako su ovakvi turistički rezultati, između ostalog, posljedica činjenice da su uspostavljeni izravni cjelogodišnji letovi iz Frankfurta i Istanbula te nastavljen let iz Londona, čime se gostima, posebno s dalekih tržišta, znatno olakšava putovanje prema Dubrovniku.

– Od početka 2016. godine do 30. studenog u Dubrovniku je, uključujući i rezultate nautičkog turizma, realizirano 1 017 756 dolazaka ili 12 posto više, te 3 684 626 noćenja odnosno 13 posto više. Prvi na top listi broja posjetitelja i dalje su gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, slijede Nijemci, SAD, Francuska, Hrvatska, Španjolska, Švedska, Finska, Australija i Italija – navode iz TZ grada Dubrovnika.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved