Vukovar
Virtualno
4.12.2013. 11:00:16h
Mobilna aplikacija za razvoj turizma u Vukovaru
Znamenitosti grada heroja od početka prosinca mogu se razgledavati putem mobilne aplikacije za pametne telefone. Projekt je razvila vukovarska TZ, uz potporu Hrvatske turističke zajednice
IDBancroft / flickr.com

Od početka prosinca zainteresirani građani znamenitosti Vukovara mogu razgledavati i putem aplikacije za pametne mobilne telefone koja je nazvana Virtualna šetnja Vukovarom.

– Na ovaj način svi mogu Vukovar razgledavati i virtualno putem ove aplikacije. Virtualna šetnja Vukovarom obuhvaća neke od najatraktivnijih lokacija u našem gradu s tim da je ostavljena i mogućnost dopune iste i ubacivanja novih sadržaja. Za sada u njoj nema centra grada jer su radovi još u tijeku ali čim završe i taj dio grada biti će njen sastavni dio, najavila je direktorica Turističke zajednice Vukovara Jasna Babić.

Dodaje kako aplikacija sadrži fotografije i kratke tekstove o muzeju, bolnici, zgradi županije, crkvi, križu na ušću Vuke u Dunav, Vodotoranj… Obuhvaćen je i kompletni memorijalni dio grada koji govori o
stradanjima tijekom Domovinskog rata unutar kojega se nalazi vojarna, Memorijalno groblje, Spomen dom Ovčara…

Svaka od lokacija popraćena je osnovnim podacima i kratkim tekstom napisanim na hrvatskom i engleskom jeziku. Babić kaže kako u Turističkoj zajednici već razmišljaju i o drugim projektima koji bi dodatno poboljšali turističku ponudu grada. Projekt izrade aplikacije sufinanciran je iz programa Hrvatske turističke zajednice za potporu turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima.
Projekt je realiziran uz pomoć Grada Vukovara.

Piše: Branimir Bradarić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved