Osijek
SVIBANJ - NAJTURISTIČKIJI MJESEC
13.6.2016. 11:35:40h
Proljetni kongresi donijeli su Osijeku rekordnu posjećenost
U svibnju bilježimo 5169 gostiju i ostvarenih 9533 noćenja
FILIP KOS / glas-slavonije.hr

Svibanj se još jednom potvrdio kao najturističkiji mjesec u Osijeku. Naravno, prije svega u segmentu kongresnog turizma, u kojemu se Osijek etablirao kao omiljena kontinentalna proljetno-jesenska destinacija.
Ove su godine naročito bili aktivni liječnici - Osijek je samo u svibnju bio domaćin kongresa liječnika obiteljske medicine, potom nacionalnog susreta patologa, ovdje je bila i konferencija ginekologa. Prvi je vikend u lipnju pripao skupu maksilofacijalnih i oralnih kirurga, u srpnju će stići neurolozi...

Povećanje od deset posto
U svibnju je u glavnom gradu Slavonije bio i skup hrvatskog ogranka Međunarodne elektrodistribucijske konferencije, 2. svibnja iz Osijeka su otišli gosti gimnastičari, nastupivši na Grand Prix Osijek Žito Challenge kupu.
Prema prijašnjim podatcima, godišnje se od tržišnog segmenta “Kongresi i konferencije” ostvari do sedam tisuća noćenja. Hoće li ovo biti sezona u kojoj će rezultati biti bolji?
Podaci iz Informacijskog sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor potvrđuju prvotne procjene Saše Uranjeka, direktora Turističke zajednice Osijeka, da su svi mjeseci ove godine pojedinačno bolji od prošlogodišnjih.
- Tako u svibnju bilježimo 5169 gostiju i ostvarenih 9533 noćenja u Osijeku. Isti mjesec prošle godine, koji je također bio pun kongresa, u Osijek je doveo 4842 gosta, koja su ostvarila 8540 noćenja - precizira Uranjek.
U hotelu Osijek zadovoljni
Većinu tih turista ugostio je hotel Osijek.
- Zadovoljni smo poslovanjem hotela u prvom dijelu godine jer smo popunjenost kapaciteta povećali za deset posto u odnosu prema istom razdoblju prošle godine. Redovite su bile situacije da su u istom danu gosti jednog kongresa napuštali hotel, a gosti drugog kongresa već dolazili u hotel. Najvažnije je što su svi sudionici ponijeli pozitivne dojmove iz našeg grada , a mi se veselimo činjenici da su situacije visoke popunjenosti kapaciteta u našem hotelu postale sve češće - ne skriva zadovoljstvo Sandra Đurđević, direktorica hotela Osijek.
Svakako ne treba skrivati kako je dobrodošlo pojačanje kongresnih kapaciteta u Osijeku i novi kompleks kongresnih dvorana pri Nadbiskupijskom vikarijatu, jer se sada na istom mjestu može okupiti i 500 sudionika skupa. Nakon što je Osijek riješio pitanje hotelskih kapaciteta i ostalih vrsta smještaja, to je, naime, bila posljednja prepreka za još ozbiljniju konkurentnost Osijeka među domaćim destinacijama kongresnog turizma.

Piše: Dario Kuštro

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved