Dubrovnik
SKUPŠTINA TZ DUBROVNIK
17.12.2015. 7:06:18h
Uspješna turistička godina, glavna zadaća za 2016. - kreacija novih proizvoda i produljenje sezone
Na danas održanoj 6. sjednici Skupštine TZ grada Dubrovnika koja je bila organizirana u hotelu Hilton Imperial rezimirana je uspješna turistička godina, imenovani su novi članovi Skupštine i Vijeća TZ, usvojen je rebalans proračuna za 2015, te prihvaćen Program rada s financijskim planom za 2016. godinu.
TZ / portaloko.hr

Predsjednik TZ Dubrovnik, gradonačelnik Andro Vlahušić osvrnuo se na iznimno uspješnu turističku godinu u kojoj naš grad bilježi ostvarenje od tri milijuna noćenja čak dvadeset dana ranije, a ostvarit će se 6 posto više noćenja do konca godine ili oko 3 300 000 noćenja. Direktorica Romana Vlašić izvijestila je o razlozima izrade rebalansa, koji je donešen zbog preslagivanja troškova po stavkama iako nije bilo prelaska zakonom zadatih okvira za izradu rebalansa.

Predstavljajući Program rada i financijski plan za 2016. Romana Vlašić posebno je istaknula neke od stavki koje bi se trebale realizirati u sljedećoj godini, a jedna od najvažnijih je  sufinanciranje leta iz Frankfurta , za kojeg je Croatia Arilnes aplicirala putem natječaja za financiranje promotivnih kampanja privatnog i javnog sektora na Glavni ured HTZ, te će ovaj projekt biti realiziran na način kojeg  predviđaju ovi modeli.

Istaknula je i uvođenje projekta e-visitor koji kreće od 1. siječnja i koji obvezuje sve čimbenike koji realiziraju noćenja da goste prijavljuju isljučivo on-line putem.

S obzirom na broj posjetitelja u 2015., on i dalje raste i bilježe se povećanja sa svih tržišta. Na prvom mjestu su gosti iz UK, slijede gosti iz SAD –a s 23 % povećanja u ostvarenjima, potom Francuzi, Nijemci, Hrvati, gosti iz Španjolske , te Koreanci i Australci, dok se dobra ostvarenja bilježe i s tržišta Skandinavije.

Novi članovi Skupštine TZ  u ime grupacije Jadranski luksuzni hoteli su Matea Brnin I Hrvoje Šanje, a u ime hotela Hilton Imperial Katarina Dumančić. Novi član Turističkog vijeća umjesto pok.Iva Rudenjaka je sadašnji predsjednik Ceha ugostitelja Dubrovnik Tonči Bitanga, dok je umjesto dosadašnjeg člana Vlaha Margaretića (sadašnjeg Pročelnika za poduzetništvo i turizam) nova članica Sandra Kunica, voditeljica prodaje i marketinga  iz hotela Rixs Libertas.

Gradonačelnik  i predsjednik TZGD, Andro Vlahušić najavio je brojne nove projekte koji će se realizirati kako u Dubrovniku tako i u okolici, poput nove izložbe o Richardu Lavljeg srca na Lokrumu, novom turističkom sajmu “Turizam i strategija” koji se organizira u suradnji s gradom prijateljem Rueil Malmaisonom, izgradnjom putničkog terminala u Luci Dubrovnik, osiguranjem građevinskih dozvola za ceste prema Golf parku Srđ, posjeti Djeda Mraza iz Laponije u siječnju i drugim iznenađenjima.

Danijel Marušić iz agencije “Dubrovnik Travel” predstavio je projekt  “Mercedes Daimlera” čiji će se programi odvijati od  9. veljače do polovice travnja i tijekom tog razdoblja bit će ostvareno više od 30 tisuća noćenja. Kroz projekt prezentacije novih modela automobila Mercedes na sjajan način će se prezentirati i sam grad Dubrovnik, jer je za testne vožnje i izlaganje automobila biti korišteni i vanjski prostori Luke Dubrovnik i  stara gradska jezgra. Domaćini događanja su i Dubrovački vrtovi sunca - Radisson Blu hotel i grupacija Valamar.

Nakon skupštine održan je i sastanak predstavnika hotelijera i putničkih agencija s gradonačelnikom Vlahušićem, pročelnikom Margaretićem i direktoricom Vlašić na temu  kreiranja novih proizvoda i daljnjih aktivnosti na produljenju sezone.

Piše: S.M.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved