Beli Manastir, Darda, Kneževi Vinogradi, Petlovac
15.7.2013. 1:14:39h
Načelnici: 'Baranji potrebna jedinstvena Turistička zajednica.'
Baranji potrebna jedinstvena TZ, ali uz novi način rada, ovih će dana biti raspisan natječaj za direktora TZ Baranje, budući je dosadašnji, Nenad Bračun, dao nepozivu ostavku.
Donatus Darko Tepert / wikipedia.org

Druga točka dnevnog reda jučerašnje Koordinacije baranjskih načelnika i gradonačelnika Belog Manastira bila je rješavanje problematike Turističke zajednice Baranje nastale odlaskom dosadašnjeg direktora Nenada Bračuna. Naima, iza njega su ostale 3 neisplaćene plaće i još nekoliko obveza ali i 4 nova kvalitetna projekta. Ministarstvo turizma i Hrvatska Turistička Zajednica idu na ukrupnjavanje Turističkih zajednica, a područje Baranje ju i po Zakonu mora imati.

Načelnik općine Darda Anto Vukoje kaže kako njegova Općina sama po sebi nema posebnih turističkih destinacija, a OPG-ovi nemaju nikakvu korist od zajednice. Isto mišljenje imaju  općine Petlovac i Kneževi Vinogradi, dok Bilje i Draž imaju vlastite turističke zajednice.

Trenutno jedina djelatnica TZ Baranje Beata Kovača prezentirala je četiri velika projekta koja su prošla na raznim natječajima, naglasivši kako će još dva sigurno dobiti ''zeleno svjetlo'' komisija međunarodnih fondova, među kojima i jedan vezan uz Općinu Darda. "Broj dolazaka u prošloj godini porastao je za 35% u odnosu na 2011. godinu, a porast noćenja za 14% posto što je TZ Baranje svrstalo među najuspješnije na ruralnom području ali i na području RH što je potvrdio i resorni ministar". kaže Beata i napominje kako je za rad TZ Baranje na području svake pojedine općine potrebno potpisivanje posebnog Ugovora. Beata je demantirala i navodnu krivnju TZ Baranje zbog odgode ovogodišnjeg Baranja festa.

Unatoč negodovanjima, većina se načelnika složila kako je Baranji potrebna jedinstvena TZ, ali uz novi način rada. Ovih će dana biti raspisan natječaj za direktora TZ Baranje, budući je dosadašnji, Nenad Bračun, dao nepozivu ostavku.

Autor: Jelena Blašković 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved