Slatina
Kontinentalni turizam
6.7.2015. 4:49:10h
Među adutima Zavičajni muzej i imanje Jošavac
Oduševio nas je stalni postav Zavičajnog muzeja, kakav se ne viđa često u kontinentalnom dijelu Hrvatske jer on na vrlo zanimljiv način vodi posjetitelja kroz slatinsku povijest, ali isto tako ima i dodir sa sadašnjošću
Robert Turkalj / glas-slavonije.hr

U Slatini je održana Koordinacija općinskih i gradskih turističkih zajednica s područja Virovitičko-podravske županije, a sudjelovali su i gosti iz putničke agencije Niba Tours iz Koprivnice. Sudionike Koordinacije dočekao je gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, a turistički djelatnici posjetili su Zavičajni muzej Slatine i upoznali se s kulturno-turističkom ponudom grada i okolice, obišli su tvrtku Jošavac, gdje su spoznali sadržaje lovno-turističke i ruralno-turističke ponude, a posjet su zaokružili radnim ručkom i upoznavanjem s gastronomskom i enološkom ponudom slatinskoga područja.

Prema riječima direktorice županijskoga Turističkog ureda Martine Jakelić, Koordinacija je bila zamišljena kao studijski posjet Slatini: “Oduševio nas je stalni postav Zavičajnog muzeja, kakav se ne viđa često u kontinentalnom dijelu Hrvatske jer on na vrlo zanimljiv način vodi posjetitelja kroz slatinsku povijest, ali isto tako ima i dodir sa sadašnjošću. Ravnateljica muzeja Dragica Šuvak, direktorica Turističkog ureda Slatine Helena Hegediš i pročelnik ureda gradonačelnika Radenko Pavić bili su nam dobri domaćini i upoznali nas s aspektima moguće turističke ponude grada Slatine.”
Na imanju tvrtke Jošavac, kroz koje ih je proveo direktor Srećko Biosak, turistički su se djelatnici osvjedočili da ona ima vrlo zanimljivu i zaokruženu lovno-turističku ponudu, od smještaja, restorana s vrhunskom ponudom jela od divljači i vlastitog lovišta, do obrade trofeja i fotolova. Složili su se da virovitičko-podravskom turizmu treba više promocije, a zajedno s poduzetnicima treba osigurati više smještajnih kapaciteta na razini četiri ili tri zvjezdice. “U suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom organiziramo studijska putovanja novinara, čijim reportažama približavamo našu turističku ponudu većem broju potencijalnih posjetitelja”, rekla je Martina Jakelić.
Očekuje se da će Niba Tours ponudu koju su predstavnici agencije vidjeli uvrstiti u svoje kataloge i tako pridonijeti razvoju turizma i većoj posjećenosti grada Slatine.
Osim direktorice Turističkog ureda Virovitičko-podravske županije Martine Jakelić, Koordinaciji su nazočili pomoćnik direktora Josip Mikolčić, direktorica Turističkog ureda Virovitice Katarina Đurđević, stručni suradnik u Turističkom uredu Pitomače Marinko Barčan, direktorica Turističkog ureda Čačinici Ana Marunica, direktor turističke agencije Niba Tours Nikola Barbarić sa suradnicima i drugi.

Piše: Petar Žarković

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved