Bol, Milna, Postira, Pučišća, Selca, Supetar, Sutivan
Brač
2.12.2013. 8:48:00h
Na Braču zabilježeno 1,44 milijuna noćenja
Na Braču je u proteklih deset mjeseci ostvareno 1.440.000 noćenja, što je za gotovo 11 posto više nego u istom razdoblju lanjske godine. Drukčije iskazano, realizirano je 140.500 noćenja više.
Gruenemann / flickr.com

Na Braču je u proteklih deset mjeseci ostvareno 1.440.000 noćenja, što je za gotovo 11 posto više nego u istom razdoblju lanjske godine. Drukčije iskazano, realizirano je 140.500 noćenja više. Saldo zbrojenih noćenja nosi predznak rekordnog jer toliko noćenja nije ostvareno od osamostaljenja Hrvatske.
Porast noćenja na Braču iznad je prosjeka naše županije, u kojoj je ostvareno osam posto noćenja više. Zanimljivo je spomenuti da su sve turističke zajednice na Braču uknjižile porast noćenja. Vrh među ljetovalištima na najvećem dalmatinskom otoku drži Bol, u kojemu je izbrojeno 508.000 noćenja, odnosno 10 posto više.

Tako je Bol 90. obljetnicu organiziranog bavljenja turizmom proslavio nadmašivši željenu brojku od pola milijuna noćenja. Drugo mjesto drži Supetar s rastom od 10 posto ostvarenih noćenja, dok su Postira sa 125 tisuća noćenja zauzela treće mjesto. Zanimljivo je spomenuti kako su Bol i Supetar zajednički ostvarili 70 posto svih bračkih noćenja.

Sutivan četvrti

Na četvrto mjesto, sa 115 tisuća noćenja, popeo se Sutivan koji nema hotela pa su sva noćenja ostvarena u privatnom smještaju. Milna je ostvarila porast noćenja od 15 posto, a za to su najzaslužniji nautičari. Sve bolje turističke rezultate mjerene brojem noćenja imaju Selca i Pučišća.

Većina bračkih hotelijera i turističkih djelatnika zadovoljna je učincima minule turističke sezone. Osim u hotelima, brušenje ponude sve je prisutnije i u privatnom smještaju. Ohrabruje kako je, uz Nijemce, Austrijance, Slovence, Francuze i Mađare, sve više Engleza i Skandinavaca.

Piše: Ivica Radić

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved