Rovinj
CAP AUREO CENTAR
23.6.2015. 7:49:02h
Rovinj nezaobilazno kongresno odredište
Posebnost destinacije Rovinj kao kongresnog odredišta, ogleda se u vrhunskoj infrastrukturi, kakvu je teško naći i u daleko većim gradovima, a koju vješto kombinira sa šarmom mediteranskog gradića
/ freepix.biz

Malo se koja destinacija može pohvaliti onime što danas predstavlja Rovinj: ljeti je idealno mjesto za odmorišni turizam, dok se izvan glavne sezone Rovinj pretvara u kongresnu destinaciju jedinstvenih komparativnih prednosti.

Naime Rovinj je u zadnjih nekoliko godina postao nezaobilazno kongresno odredište ponajviše zahvaljujući snažnim investicijama Maistre, vodeće hotelijerske kompanije u Hrvatskoj. Veliki svjetski mega spektakl Red Bull Air Race koji je u protekle dvije godine u destinaciju doveo desetke tisuća posjetitelja, Weekend Media festival koji svake godine broji više od 4.000 sudionika, Dani komunikacija, 100. sjednica UNWTOa… samo su neki od evenata i kongresa koji svrstavaju Rovinj i Maistru u sam vrh MICE ponude.

Cap Aureo centar središnji je dio Maistrine kongresne ponude i najopremljeniji je takav centar u regiji. Smješten je uz more i zaštićenu park šumu Zlatni rt, tek 10ak minuta hoda uređenom šetnicom do središnjeg gradskog trga. Čine ga dva jedinstvena hotela s pet zvjezdica hotel Monte Mulini i Lone zajedno s obližnjim hotelima Eden i Park koji zahvaljujući širokom rasponu polivalentnih dvorana različitih veličina u kombinaciji s vrhunskom uslugom i najsuvremenijom opremom, uz konferencije i kongrese mogu organizirati i raznovrsna primanja, bankete, vjenčanja, promocije i druga događanja. Naime centar obuhvaća čak 20 dvorana ukupnog kapaciteta od gotovo 2.000 sudionika dok se ona najveća nalazi u hotelu Lone i ima mogućnost primiti do 650 sudionika.

Još jedna atraktivna i jedinstvena lokacija nalazi se u samom gradskom središtu i to u prostoru bivše Tvornice duhana koja datira još iz 19 stoljeća. Adris Exhibition & Convention Centre prostor je od čak 30.000 četvornih metara koji na jednom mjestu nudi gotovo sve: predavanja, cattering i zabavu. Kompleks broji desetak dvorana različitih veličina od kojih dvije najveće imaju maksimalan kapacitet od 1.800 odnosno 1.100 sjedišta, zatim koncertne dvorane i galerije, izložbene prostore, veliku banketnu salu u kojoj se može poslužiti večera za preko 1.000 ljudi, mogućnost postavljanja lounge terasa i barova, različitih zabavnih punktova i sl.

Pored spomenutih kongresnih centra, dodatnu kvalitetu kongresnoj ponudi Maistre daju i ostali hoteli koji raspolažu s kongresnim sadržajima – hotel Istra na otoku sv. Andrija u Rovinju i hotel Pineta u Vrsaru.

U kontekstu konferencijskog turizma Maistra ide i korak dalje nudeći čitav niz komplementarnih sadržaja i usluga. Velika pažnja daje se na postojanje dovoljnog broja osoblja educiranog posebno za ovaj segment gostiju te na sadržaje od komunikacijske povezanosti internetom pa sve do izbora vrhunskih restorana, sportskih i tematskih wellness sadržaja, zabavnih sadržaja, mogućnosti doživljaja grada, kulture i običaja, kao i mogućnosti kupnje autohtone delicije ili suvenira.

Dodatna ključna konkurentna prednost Rovinja jest i njegov geografski položaj kao jedne od najbližih mediteranskih kongresnih destinacija za zemlje srednje i zapadne Europe, kvalitetna cestovna povezanost te blizina šest međunarodnih zračnih luka što je zasigurno prednost koju cijene kako organizatori, tako i sudionici samih kongresa.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved