Stare ceste, nove mogućnosti
8.6.2015. 5:45:20h
Karolina i Lujzijana - buduće turističke rute Gorskoga kotara
"Povijesni putevi i ceste Gorskoga kotara" projekt je kojim se na tom području želi poticati razvoj kulturnog turizma.
Nenad Lučić / Radio Rijeka / hrt.hr

"Povijesni putevi i ceste Gorskoga kotara" projekt je kojim se na tom području želi poticati razvoj kulturnog turizma.

Povijesne prometnice, poput Lujzinske i Karolinske ceste, mogu postati okosnice kulturnog turizma i turističke rute koje povezuju niz atraktivnih sadržaja Gorskog kotara i šire regije - takav je stav temelj projekta kojeg je potaknuo predsjednik Zadruge "Lujzijana" Miren Androić.

"Projekt je podijeljen u tri stupa", tumači Androić. "Prvi stup je razvijanje malog i srednjeg poduzetništva te kulturnog turizma. Drugi stup je poticanje, razvijanje i provedba znanstvenih istraživanja, s ciljem generiranja novih, umreženih projekata. Treći stup je umrežavanje svih turističkih inicijativa u Gorskom kotaru i široj regiji."

Zadruga "Lujzijana" i Istraživačko-edukacijski centar "Processus montanus" započeli su izradu marketinške strategije. Za sve to potrebni su i poticaji za ulaganje u razvoj uporišnih točaka budućeg projekta - poput ponude obiteljskih gospodarstva te arheoloških i etnografskih istraživanja, pri čemu se ozbiljno računa i na novac europskih fondova.

Prva je prilika u studenome, kada bi trebao biti raspisan natječaj Fonda poljoprivrednog razvoja i mjera koji podupire razvoj tematskih puteva, biciklističkih staza i seoske ruralne infrastrukture u pravcu turizma, kaže Androić.

Jedan od bitnih ciljeva jest i uklapanje projekta "Povijesni putevi i ceste Gorskog kotara" u mrežu europskih kulturno-turističkih ruta.

Piše: Nenad Lučić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved