Hrvatska turistička meka
1.6.2015. 5:52:49h
Istra nudi raznolikost i kvalitetu iskustva
Nakon što su prošli tjedan Istru uzduž i poprijeko istražili talijanski korisnici socijalnih mreža s nekoliko tisuća prijatelja i pratitelja na Instagramu, Facebooku i Twitteru
Ramón / flickr.com

Nakon što su prošli tjedan Istru uzduž i poprijeko istražili talijanski korisnici socijalnih mreža s nekoliko tisuća prijatelja i pratitelja na Instagramu, Facebooku i Twitteru, u sklopu promotivne kampanje Turističke zajednice Istre Share Istra, ovaj tjedan na besplatnom su putovanju troje njihovi kolege iz Norveške, Velike Britanije i Nizozemske s pratnjom. Većina njih je prvi put u Istri, regiji koju su oduvijek željeli posjetiti i koja je bila na vrhu njihove liste želja kada su putovanja u pitanju.

- Prvi puta sam u Istri. Putovanje u Istru bilo je na listi želja mog bloga bohemianbirds.com te se savršeno spojilo s tim. Glavni razlog zašto sam željela posjetiti vašu regiju su prije svega nova iskustva te upoznavanje regije, kaže nam Nizozemka Marijke van de Staak, koja radi za blog bohemianbirds.com.

Izvrsna hrana
Riječ je o blogu za koji pišu mnogobrojni putopisci i avanturisti u potrazi na novim doživljajima i putovanjima. Također, svoje doživljaje iz Istre dijeli na Facebooku s 8.200 svojih prijatelja. Na njenom zidu definitivno će osvanuti slike svjetionika Porera koji ju je najviše dojmio i gdje korisnici socijalnih mreža i blogeri noće na početku svog putovanja.

Također, kao neizostavni dio objava bit će slike hrane koje su kušali po istarskim restoranima, ali i degustacija ekstra djevičanskog maslinovog ulja kod fažanskog proizvođača Balije, te posjeta adrenalinskom parku Glavani.

Iz daleke Kostarike u Istru je samo radi ovog putovanja doletio Britanac Jonathan Howe koji je trenutno na trogodišnjem putu oko svijeta. Nakon Istre ponovno se vraća u Kostariku, a svoje putovanje završava iduće godine na Antartici.

- Na ovo sam se putovanje prijavio zbog mogućnosti da dublje istražim Evropu, zbog želje za putovanjem te bogatstva povijesti i kulture. Ujedno, ovo mi je prvi put da sam u Hrvatskoj i vrlo malo znam o vašoj zemlji i regiji. Ovdje me posebno oduševila hrana koja je izvanredna i odlična. Sve su namirnice svježe, posebno pripremljene i zdrave. Svi su veoma gostoljubivi, interesantni i spremni su pomoći na svakom koraku, kaže ovaj avanturist koji dijeli sadržaje s 21.300 prijatelja na Facebooku, 28.300 na Twitteru, 4.400 na Instagramu te  975 Pinterestu.

Čaroban svjetionik
- Dijelim gourmet sadržaje, povijesne monumente te aktivnosti koje nam je tim vaše turističke zajednice priredio. Poruka koju šaljem su raznolikost i kvaliteta iskustva koju možete pronaći ovdje u Istri, kaže Johnatan.

Norvežanka May-Liss Vangol već je jednom bila u Istri i od tada uvijek se željela vratiti.

- Suprug i ja smo prvi puta Istru posjetili 1987. kada smo bili u Umagu i spavali tjedan dana u  šatoru. Volim Istru i željela sam se vratiti. Na ovom me putovanju sve oduševilo, ali posebice svjetionik Porer, Rovinj, vila Meneghetti, Fažana te proizvođač maslinovih ulja Balija, kaže ova blogerica koja piše o putovanjima, hrani, vinu, kulturi, spa i shoppingu. Njezin blog tjedno čita od sedam do 10 tisuća posjetitelja, a aktivna je i na Facebooku gdje ima 1.400 prijatelja i Instagramu gdje ima 3.600 pratitelja.

- Prijavila sam se na ovo putovanje jer moji followeri i ja želimo upoznati Istru. Kako volim pisati o kulturi, vinu i hrani ovo je idealno putovanje za mene. Pokazati ću mojim followerima detalje kao slike mjesta, restorana, hrane i pića. Naravno sve kroz upute koje ću objaviti, zaključila je ova Norvežanka.

Piše: Barbara Ban

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved