Zadar
Veća konkurencija, manje cijene
29.5.2015. 5:03:52h
U Zadru apartmana više nego ikad
Mnoštvo novih apartmana, novih hostela, straha od lošeg povrata uloženog, pa idu principom "bolje išta, nego ništa!".
Aleksandr Zykov / flickr.com

Ne sjećam se da sam ikad bila prisiljena staviti noćenje ispod pedeset eura. No, nemam izbora, gostiju koji šalju upite za svibanj bilo je malo, iako šeću po gradu, žali se jedna od iznajmljivačica čiji je komforni, lijepo uređen stan smješten odmah do Kalelarge. Razloga je puno, kaže. Mnoštvo novih apartmana, novih hostela, straha od lošeg povrata uloženog, pa idu principom "bolje išta, nego ništa!".

- Konkurencija je velika i svi se prilagođavamo. Gledamo koju cijenu je stavio susjed, pa onda prilagođavamo, snižavamo, kalukuliramo... Jednostavno, za ovu godinu to je tako. Za sljedeću ćemo vidjeti. S obzirom da nikad niti jedna sezona nije bila ista, tako se nadamo da će se i ovo kroz neko vrijeme izjednačiti, kazuje ova Zadranka.

Klaudio Grdović, predsjednik Sekcije zajednice obiteljskog smještaja i turizma Zadarske županije pri ŽGK Zadar i privatni iznajmljivač nosi nešto drugačija iskustva, kako vlastita tako i članova svoje sekcije.

- Centar grada u Zadru će se iznajmljivati i svibanj i lipanj jer ljudi koji žive vani ne znaju da je s Borika do centra pet minuta automobilom. Na njih više utječu i letovi i tu se radi o drugom tipu gostiju nego što dolaze primjerice na Borik, gdje radim ja. Mi ovdje živimo od turista koji dolaze na dulje periode. Za ovu sezonu, nitko se još uvijek ne žali, iako ima više apartmana. Mislim da će srce sezone biti u redu kao i svake godine, bez obzira što je u ponudi ove godine apartmana više nego do sad, ističe Grdović, dodajući kako dodatna konkurencija ne smeta, štoviše, Zadru bi dobro došao jedan poznati hotelski lanac.

- Toga jednostavno nemamo, a nosi dodatnu reklamu. Mi smo svi u privantom smještaju i to nosi mali broj gostiju. I zbog toga jedan Hilton bi nam sigurno dobro došao. Konkurencije se ne treba bojati, no bitno je da se ne smanjuju cijene. Jer, gost će doći bez obzira na to i platit će smještaj. Naravno, pritom će platiti povoljniju cijenu ukoliko mu se ona ponudi, kazao je Grdović, dodajući kako razumije da su pojedini iznajmljvači koji su zbog ulaska u taj posao uzeli kredite zbog čega strahuju hoće li ih moći vratiti, pa je i to razlog da snižavaju cijene smještaja.

- Kod nas koji se apartmanima bavimo dulje je malo drugačija situacija. Imamo stare goste koji nam se vraćaju, ulažemo postupno, nemamo kredite... No, svakako se nadam da će sezona biti uspješna i da ćemo nastaviti jedriti kao i do sada. Ako ništa, barem da budemo u plusu, zaključio je Grdović.

Piše: Irena Jurjević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved