I ja bi na more!
28.5.2015. 4:55:47h
Udruga Ponte organizirala prvo ljetovanje iz socijalnog turizma
Obitelji su odabrane za ljetovanje po preporuci udruge “Ljubav na djelu“ djece oboljelih od malignih bolesti, Caritasom Zagrebačke nadbiskupije te udruge ''Betlehem“ iz Karlovca
/ freepix.biz

U sklopu projekta udruge Ponte ''I ja bi na more“ organizirano je prvo i ujedno besplatno ljetovanje za 12 obitelji iz socijalnih kategorija kojima je ljetovanje nedostižan san, ili obitelji koje su iscrpljene bolešću djeteta. Ono će, javljaju iz Udruge, započeti 30. svibnja, a završiti do 6. lipnja.

Obitelji su odabrane za ljetovanje po preporuci udruge “Ljubav na djelu“ djece oboljelih od malignih bolesti, Caritasom Zagrebačke nadbiskupije te udruge ''Betlehem“ iz Karlovca. Udruga humanitarnog i socijalnog turizma“ Ponte“ predložila je projekt Zakladi ''Hrvatska za djecu“ koja djeluje u okviru Ministarstva socijalne politike i mladih. Projekt je odobren, a iznajmljivači i ugostitelji rado su se odazvali ovoj akciji. Ponudili su svoje smještajne jedinice tjedan dana samo za osnovne troškove, dok su restorani osigurali socijalnu cijenu za meni u sklopu ovog projekta.

Kroz ovaj projekt udruga Ponte predstavit će humanitarni i socijalni turizam i drugim dionicima u turizmu, organizacijama civilnog društva i lokalnim zajednicama na svim područjima gdje se takav turizam kroz ovaj program razvija. Raditi će na promociji kroz kampanju osvještavanja javnosti i u malom segmentu turističke ponude osigurati odmor za osjetljive skupine građanstva.

- Kategorija socijalnog i humanitarnog turizma u svijetu je već odavno poznata, a u Hrvatskoj se tek razvija. Iako su nam prvi gosti tek stigli, naš rad na novim akcijama je već u punom zamahu. Sigurni smo da je ovo tek početak i da ćemo još mnogim obiteljima omogućiti ljetovanje za pamćenje, novu radost i nadu za bolji život - izjavila je Aida Paladin, predsjednica udruge Ponte.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved