Oni su posebni?
25.5.2015. 11:26:33h
Hrvatski hotelijeri ne žele za Ruse snižavati cijene
Turska, Egipat, Španjolska, Grčka, Bugarska, Cipar ruskim su turistima povoljniji
Thomas Depenbusch / flickr.com

Turska, Egipat, Španjolska, Grčka, Bugarska, Cipar ruskim su turistima povoljniji

Na tzv. masterclass prezentaciji hrvatskog turizma u St. Petersburgu bilo je 25 ruskih turističkih organizacija, pet predstavnika ruskih medija te četiri predstavnika hrvatskih turističkih poduzeća.
- Osnovni problem s kojim se suočavaju agencije iz St. Petersburga u poslovanju s Hrvatskom je nepostojanje izravnih letova za Hrvatsku, regularnih i čarternih. Naravno, baš kako kažu i u drugim ruskim gradovima, još su veći problem visoke cijene smještaja u hrvatskim hotelima - ističe Rajko Ružička, direktor Ureda HTZ-a u Moskvi.
Naši hoteli zaboravljaju na veliku ekonomsku krizu i devalvaciju ruskog rublja, a, kako doznajemo, Rusi se žale da im naši hotelijeri nisu izišli u susret sniženjem cijena, za razliku od konkurentskih zemalja, ponajprije Turske, koja je ruskim gostima sve povoljnija. Na drugom mjestu je Egipat, a tek onda Španjolska, Grčka, Bugarska, Cipar… Oni koji su prije odlazili u Europu, odlaze u bliže i jeftinije zemlje ili u ruska turistička središta na jugu ili putovanja Volgom. Već se sada točnima pokazuju pretpostavke da se broj Rusa u inozemstvu smanjio za tridesetak posto. Vidljivo je to i po sve manjem broju letova stranih aviokompanija. Mnoge su prorijedile letove za Moskvu, posebice američke, ali i ruski Aeroflot je, na primjer, prošle godine prestao letjeti u najveći kanadski grad, Toronto.
Ruske destinacije očito postaju sve atraktivnije, no pritom su njihove cijene također narasle. Kako je priopćila Natalja Počanskaja, voditeljica sočinskog odjela Udruženja turističko-ekskurzijskih organizacija, već je sad za ljetnu sezonu rezervirano od 70 % do 90 % hotelskih mjesta, piše Ruski vjesnik.
- Ove godine očekujemo pet milijuna turista, što je za 1,5 milijuna ljudi više nego u 2014., to je prognozirao grad Soči. Promijenili su se odnosi s državama, odnos prema Rusima, ali ni naša industrija turizma ne stoji na mjestu. Nakon Olimpijade dosta toga smo naučili, povećali smo razinu servisa. Postali smo atraktivniji, mobilniji i organiziraniji, imamo nove turističke destinacije - zaključila je Počanskaja, za Ruski vjesnik naglasivši da imaju dogovore s turističkim kompanijama Kine pa pripremaju materijale na ruskom, engleskom i kineskom.

Piše: Slobodan Kadić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved