Zagreb
Zagreb cvijeta
19.5.2015. 5:10:46h
Svakim danom Zagreb bilježi sve više turista
U prva četiri mjeseca hrvatsku metropolu posjetilo je oko 220 tisuća gostiju, a navala turista tek se očekuje u ljetnim mjesecima
G0DeX / flickr.com

Dolaskom proljeća i lijepog vremena povećava se i broj pristiglih turista u Gradu Zagrebu. Iz mjeseca u mjesec broj turista raste, a u 2015. godini on je za 14 posto je veći u odnosu na ovo doba prošle godine.

- U prva četiri mjeseca ove godine u Zagrebu je boravilo 219.108 gostiju. Brojke obećavaju mnogo, a najviše gostiju pristiglo je iz Južne Koreje, Italije, Bugarske i SAD-a - izjavila je Ivana Mahnić iz Turističke zajednica Grada Zagreba.
Iako najveći broj turista u Zagreb pristiže u kolovozu i prosincu, Zagreb ima bogatu turističku ponudu i za vrijeme proljetnih mjeseci.
Imajući u vidu brojne uspjehe koje metropola bilježi u području turizma, Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport već petu godinu za redom organizira projekt „Kultura turizma“.
- Priojekt započinje edukacijom učenika srednjih škola, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni, nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba - dodala je Mahnić.
Da Zagreb nije interesantan samo odmorišnim gostima, pokazuju i najnoviji rezultati organizacije International Congress and Convention Association, a prema kojima je Zagreb napredovao na ljestvici kongresnih gradova svijeta u odnosu na prošlu godinu.
- Zagreb se ove godine nalazi na 72. mjestu od ukupno 354, odnosno na 37. mjestu od 183 Europi. Navedeno potvrđuje sve veći značaj Zagreba kao međunarodnog kongresnog središta i vodeće poslovne destinacije u RH - dodala je Mahnić.
Ovi podaci obećavaju dobru turističku sezonu, a očekuje se stalni porast posjetitelja i za vrijeme ljetnih mjeseci.

Piše: Marija Horvat

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved