Green hotel
28.11.2013. 9:58:45h
Uskoro 20 hotela pod brendom ‘Green hotel’
U Udruzi poslodavaca u hotelijerstvu htjeli bi da se zeleno poslovanje proširi i na kampove, marine...
JasonParis / flickr.com

U prvih nekoliko mjeseci iduće godine čak bi 20-ak hrvatskih hotela moglo ponijeti certifikat ‘Green hotel’. Uvjeti su energetska učinkovitost, recikliranje, zeleni marketing, smanjenje štetnih utjecaja na okoliš i sl. U projekt Udruge poslodavaca u hotelijerstvu dosad su se uključili zagrebački hoteli Astoria, DoubleTree by Hilton, Tomislavov dom, Palace i Esplanade, Sport iz Ivanić Grada, Maestral i Feral novigradske Lagune, Bluesun hotel Berulia iz Brela, Phoenix iz Sesveta, Kimen iz Cresa, Well u Termama Tuhelj, Borovnik iz Tisnog, Padova iz rapskog Imperiala, Vitality Punta malološinjskih Jadranka hotela, Valamarovi Sanfior u Rapcu i Koralj na Krku, Turist u Varaždinu, Kaštel Motovun u Motovunu te Iadera u Petrčanima.

U hotelijerskoj udruzi kažu da je cilj uključiti većinu domaćih hotela, a htjeli bi da se zeleni trend proširi i na kampove, marine..., kako bi se Hrvatska općenito profilirala kao zelena destinacija. Za hotele koji su se uključili organizirane su posebne radionice, a dodjela certifikata, u suradnji s Ministarstvom turizma, slijedi nakon provjere. Projekt hotelijerske udruge vrijedan je 600.000 kuna, a resorno ministarstvo mu pomaže sa 277.000 kuna.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved