Šibenik
Ulaganja
17.5.2015. 7:23:00h
Šibenik konačno dobiva vrhunske hotelske kapacitete
Ako se po jutru dan poznaje i ne bude li neželjenih iznenađenja, ovogodišnja turistička sezona trebala bi na području koje pokriva Turistička zajednica grada Šibenika dati dobre rezultate.

Ako se po jutru dan poznaje i ne bude li neželjenih iznenađenja, ovogodišnja turistička sezona trebala bi na području koje pokriva Turistička zajednica grada Šibenika dati dobre rezultate.

Zanimanje za Krešimirov grad je izuzetno veliko, buking je dobar, sajmovi i prezentacije još se odrađuju, tiska se promidžbeni materijal, grade se hoteli, uređuju novi privatni smještajni kapaciteti… Radi se na sve strane.

Podatak da su u travnju, u odnosu na isti mjesec lani, privatni iznajmljivači ostvarili 100 posto više noćenja, dovoljan je pokazatelj da se Šibenik probudio, posebno u staroj gradskoj jezgri.

Prošle godine na području grada bila su 1243 turistička kreveta, od toga 952 u privatnom smještaju, 115 u jedinom hotelu “Jadran”, te 176 u hostelima. Do početka sezone taj broj će biti veći za par stotina.

U brojke nisu uključeni smještajni kapaciteti Brodarice, Zlarina i Grebaštice jer oni imaju vlastite turističke zajednice, te hotelsko naselje “Solaris”.

- Očekujemo da ćemo raspolagati s oko 1500 kreveta, jer svakodnevno nam s rješenjima dolaze novi iznajmljivači, a posebno raduje da će grad konačno dobiti nove vrhunske hotelske kapacitete, hotel na Meduliću, u kući Marenci i moderni turistički kompleks u Mandalini sa svim popratnim sadržajima i kongresnom dvoranom, koji će biti otvoren cijelu godinu, što je Šibeniku nedostajalo - kaže Dino Karađole, direktor Ureda šibenskog TZ-a.

Sve veću zainteresiranost domaćih i stranih turista za posjet Šibeniku, uz već prepoznatu kulturnu i povijesnu baštinu, te prirodne ljepote, svakako treba pripisati i Tvrđavi sv. Mihovila koja je uređena prošle godine.

- Turisti obvezno posjećuju katedralu sv. Jakova, šetnicu u Kanalu sv. Ante, Tvrđavu sv. Mihovila i Sokolarski centar u Dubravi. Od ove sezone za javnost će biti otvoren i samostanski muzej sv. Frane, što je još jedno novo bogatstvo u turističkoj ponudi. Pravom atrakcijom, uvjeren sam, Šibenik će postati kad se urede i sve ostale tvrđave - kaža Karađole.

Turistička zajednica u suradnji s Gradom te kulturnim i drugim institucijama sudjeluje u pripremi bogatog kulturnog ljeta, a valja navesti i da će u turističku infrastrukturu uložiti 450.000 kuna vlastitog novca.

- To je zapravo vraćanje novca u mjesta od kojih ubiremo prihode, a u dogovori s mjesnim odborima on se troši za uređenje mjesta, hortikulturu, uređenje dječjih igrališta i slično. Žaborić ove godine dobiva najviše, 130.000 kuna, a Dubrava 10.000 kuna - zaključuje Karađole.

Piše: Katarina Rudan
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved