Split
Humanost
16.5.2015. 12:34:22h
Crveni križ u srpnju u Splitu otvara hostel s 50 postelja
Objekt Crvenog križa u Orahovici sada je turističko naselje s tri zvjezdice kapaciteta 170 postelja
TijsB / flickr.com

Objekt Crvenog križa u Orahovici sada je turističko naselje s tri zvjezdice kapaciteta 170 postelja

Izvrsna prilika za neodlučne
Početkom srpnja ove godine u Splitu će s radom početi hostel s 50 postelja, u jednokrevetnim, dvokrevetnim i višekrevetnim sobama, u objektu čiji je vlasnik Gradsko društvo Crvenog križa Osijek. Osim hostela u Splitu, osječki Crveni križ javnosti za razne namjene otvara i vrata turističkog naselja u Orahovici.
Najavljeno je to na jučerašnjem sastanku u Splitu održanom u povodu otvaranja ovog odmarališta, a na kojem su sudjelovali Marko Đukić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Osijek, Denis Ambruš, zamjenik gradonačelnika Osijeka, Vladimir Šišljagić, župan Osječko-baranjske županije, Željko Turkalj, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, zamjenik gradonačelnika Splita Goran Kovačević i Tomislav Gojo, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Split.
Na temelju potpisanog sporazuma o suradnji splitskog i osječkog sveučilišta, omogućeno je da se dio programa sastavnica sveučilišta, prema potrebama, privremeno preseli u objekte Crvenog križa u Orahovici i Splitu.
Javnosti je, osim splitskog odmarališta, koja djeluju pod kapom tvrtke CDP d.o.o. (Centar društvenog poduzetništva), predstavljen i preustroj objekta u Orahovici, koje je sada turističko naselje s tri zvjezdice kapaciteta 170 postelja. U preustroj i uređenje objekata uloženo je približno 650.000 kuna.
- Suradnja između dvaju sveučilišta već je počela, jer su prije 20-ak dana osječki studenti glume ovdje boravili, te su s Gradskim kazalištem mladih pripremali diplomski rad. Također, planiraju se i nove aktivnosti koje se u prvom redu odnose na integrativnu medicinu, koja je spoj tradicionalne i alternativne medicine, a u ovim bi se objektima mogla provoditi rehabilitacija nakon teških oboljenja – istaknuo je rektor Turkalj.
Dogradonačelnik Kovačević naglasio je kako djeca koja iz Slavonije u Vili Mikici borave preko ljeta, obogaćuju grad Split, a posebno je istaknuo njihovu radost kada imaju prvi susret s morem. Župan Šišljagić naglasio je odličnu suradnju između dvaju gradova – Splita i Osijeka, te dviju županija, rekavši kako je napokon došlo vrijeme da se uspostavi zeleno-plava Hrvatska.
- U Splitu i Orahovici boravit će studenti iz Osijeka, a i predstavnici Sveučilišta u Splitu zainteresirani su za ovakvu suradnju. Sličan ćemo sastanak održati i u Orahovici, te razgovarati o mogućnostima širenja suradnje - rekao je Marko Đukić.
Inače, objekti u Orahovici i Splitu javnosti će biti dostupni kroz tvrtku CDP, a cijena noćenja s doručkom u Splitu bit će od 150 do 300 kuna, što je, ističu u Crvenom križu, povoljna cijena za turistički grad kao što je Split. Objekt u Orahovici bit će zanimljiv za kontinentalni i konferencijski turizam, kapaciteta je 170 postelja, a svi detalji bit će prezentirani na web stranicama CDP-a koje bi uskoro trebale biti završene. Posebnost ove tvrtke, ističu u Crvenom križu, jest u tome što će joj biti dostupna nepovratna sredstva fondova EU-a kroz razne projekte.

Piše: Ivan SEKOL, Nikolina LULIĆ
 

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved