Preporuke
13.5.2015. 5:56:49h
Kampove morate prilagoditi starijima
Skandal nam je odnio samo 17.000 članova, ističe Kurt Heinen
sv1ambo / flickr.com

Moćni njemački autoklub ADAC s više od 18 milijuna članova, uzdrman skandalom vezanim za lažiranje brojki u izboru automobila godine, ostao je na nogama, a godinu i pol nakon afere i dalje vedri i oblači u europskom kampingu.

Turizam je ostao u fokusu, a u kamping-vodiču, koji je prihvaćen kao najznačajniji europski sustav ocjenjivanja kvalitete, ove je godine 114 hrvatskih kampova, pet više nego lani. ADAC-ov potpredsjednik za turizam Kurt Heinen u posjetu Hrvatskoj dogovorio je atraktivnu utrku 250 oldtimera u 2015., a kaže da mnogi hrvatski kampovi po kvaliteti mogu svrstati uz bok najboljima u Europi.

– I u tome sam vrlo iskren. Hrvatska ima fascinantnu prirodu, kampovi su na sjajnim pozicijama, a zahvaljujući konfiguraciji obale čak i najveći imaju intimu. Osim toga, prosječna kvaliteta hrvatskih kampova na obali rasla je u odnosu na lani dva-tri, a u unutrašnjosti 19 posto.

Ne vrate se baš svi iz Hrvatske zadovoljni, koje su najčešće zamjerke ADAC-ovih kampista?
Do nas ne stiže puno takvih informacija, ali od ove godine članovima nudimo mobilnu aplikaciju preko koje će još dok su na odmoru moći iznijeti svoj primjedbe pa ćemo uskoro imati puno više reakcija i detalja. No mogu reći ono što vrijedi za sve europske, pa onda i za hrvatske kampove. Domaćini ubuduće moraju voditi više računa o tome da europska populacija stari, ali i da kampisti u godinama i dalje žele kampirati. To pred sve stavlja zahtjev da se kampove više prilagodi starijima i osobama s dodatnim potrebama.

Europski kampisti žele gotovo hotelski komfor.

Definitivno. Recimo, nije više dovoljno da kamp ima samo klasične bazene, sve su traženiji wellness i spa.

Je li nakon afere pao utjecaj ADAC-ova kamping-vodiča, biblije za kampiste?
Ne, i dalje je neupitan.
No zbog skandala ste ostali bez dijela članstva.
Ne u većoj mjeri, od naših 18,9 milijuna članova ispisalo ih se 17.000. ADAC je ušao u veliku reorganizaciju kako bi sve aktivnosti bile transparentnije, a cijeli će proces biti završen u idućih godinu i pol.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved