Dobri pokazatelji
12.5.2015. 5:36:45h
Više turista na Kvarneru, Rijeka očekuje 10 kruzera
Kvarner bilježi dobar turistički promet u prva četiri mjeseca ove godine. Prvi kruzer došao je u Krk, a u Rijeci ih se ove sezone očekuje deset. Županijski proračun bit će gotovo za petinu veći od predviđenog, najviše zahvaljujući porastu prihoda od poreza na dohodak.
timeyres / flickr.com

Turistički travanj na Kvarneru je na razini prošlogodišnjeg, a najave sezone obećavaju rast, rekao je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina. U Krku se prvi put pojavio kruzer. U riječkoj luci ove godine se očekuje 10 te sljedeće 17 brodova na kružnim putovanjima. Uz produbljenje opatijske i krčke luke, Primorsko-goranska županija radi i na tome da Rijeka uskoro postane polazište i ukrcajna luka za kruzere.

U prva četiri mjeseca sve urbane destinacije Kvarnera bilježe porast gostiju, najviše Opatija, Krk i Lošinj. Većina se odnosi se na hotelski smještaj jer nema dobre predsezone i posezone bez hotela, kaže Komadina. Ukupno se od siječnja do travnja bilježi rast od 10 posto dolazaka i noćenja. Prevladavaju Slovenci i Austrijanci.

Piše: Neva Funčić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved