Zadar
Udruživanje
27.11.2013. 7:21:32h
Zadarski trgovci i ugostitelji se udružili: Osmislili novu ponudu i spustili cijene!
Stare gradske jezgre na Jadranu mamac su za turiste, no zimi su najčešće prazne. Kako i tada privući posjetitelje, dosjetili su se zadarski trgovci i ugostitelji. Udružili su se, osmislili novu ponudu i cijene spustili do 50 posto.
peatc / flickr.com

Kada dođe zimsko razdoblje i spuste se temperature, ulice u Zadru navečer i poslijepodne, nažalost, ostaju puste. Da tako ne bi bilo i ove zime, osmišljen je ovogodišnji projekt oživljavanja stare gradske jezgre.
Popusti - na sve strane, a toj se akciji priključilo čak 200 obrta. 'Priključili smo se ovoj akciji jer smo u staroj gradskoj jezgri grada i da privučemo što više kupaca u naš dućan', kazala je trgovkinja Lovorka Vukić.

Digitalni turizam: Za trećinu gostiju internet glavni izvor informacija!
Više posjetitelja tijekom zime žele i muzeji. 'Muzej antičkog stakla uključio se s popustom na cijene ulaznica od 50 posto', kazala je Fabija Franulović iz Muzeja antičkog stakla. Uz niže cijene ulaznica, posjetitelji mogu povoljnije doći do ovih ručno izrađenih, unikatnih suvenira.
'Zabavni je program ove godine nešto bogatiji, tako da smo planirali brojne koncerte, pogotovo petkom i subotom', kazala je Danijela Rimanić, voditeljica projekta.
Poslije zabave i kupovine, valja otići na ručak. Buzara od daganja s domaćim krpicama jedno je od jela koja se ovaj tjedan mogu pojesti za 30 kuna. 'Na koji način ćemo prezentirati našu ribu? Na način da je ona što bolja i što jeftinija', kazao je vlasnik restorana Bruno Skoblar.
Nakon povoljnog ručka, Zadrani mogu i na klizalište. 'Mladi su najzainteresiraniji za klizanje. Sljedeći tjedan krećemo sa školom klizanja za njih', kazao je Ivan Musić, voditelj klizališta. Zadarsko klizalište bit će otvoreno gotovo 2 mjeseca, pa će mnogi, na ledu nevješti Dalmatinci možda i naučiti klizati.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved