Ministar putuje
5.5.2015. 3:42:15h
Idem u Iran jer je tamo 27 milijuna putnika
Iranski turisti u svijetu potroše oko 18 milijardi USD, u Hrvatskoj ih je toliko malo da ih turistička statistika uopće ne bilježi
David Stanley / flickr.com

Na putovanja u svijetu godišnje potroše više od 18 milijardi američkih dolara, u nas ih je istodobno premalo da bi ih turistička statistika uopće bilježila, ali ministar turizma Darko Lorencin vjeruje u potencijale Irana i iranskih turista.

Danas i sutra boravit će u toj zemlji na poziv potpredsjednika Irana i predsjednika Iranske organizacije za kulturno naslijeđe, umjetnički obrt i turizam Masouda Soltanifara, a, među ostalima, razgovarat će i s predstavnicima putničkih agencija i avioprijevoznika. Poziv je stigao nakon kontakata sklopljenih na sjednicama Svjetske turističke zajednice, a ministar će svog domaćina pozvati na 100. sjednicu Izvršnog vijeća te organizacije u Rovinju.

– Prema podacima iranske carine 2011. u inozemstvo je putovalo 27 milijuna Iranaca, samo u Tursku i srednju Aziju oko milijun – kaže Lorencin, koji najavljuje da će u Iranu razgovarati o turističkoj razmjeni, posebice o zdravstvenom turizmu, te o mogućim investicijama.

Piše: Romana Kovačević Barišić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved