Slovenci se odmaraju...
1.5.2015. 6:05:38h
Na Jadranu se odmara oko 70 tisuća Slovenaca, u Dalmaciji najpopularniji Brač
Ovaj tjedan na Jadranu u znaku je Slovenaca koji su odlično popunili većinu otvorenih hotela, pa se procjenjuje kako će njih oko 70 tisuća kraj travnja i početak svibnja provesti u Hrvatskoj.
ahenobarbus / flickr.com

Ovaj tjedan na Jadranu u znaku je Slovenaca koji su odlično popunili većinu otvorenih hotela, pa se procjenjuje kako će njih oko 70 tisuća kraj travnja i početak svibnja provesti u Hrvatskoj.

Slovencima je, naime, u ovom tjednu njihov nacionalni praznik Dan otpora protiv okupatora, a prvosvibanjski praznici kod naših susjeda slave se sa dva neradna dana, pa kada se tome dodaju i školski praznici koji su ovih dana u tijeku, jasno je zašto Hrvatska očekuje oko 350 tisuća noćenja slovenskih turista samo ovih dana. Polovica od onih koji kreću u Hrvatsku zaustavit će se u Istri, dok će dio njih krenuti i prema Kvarneru i Dalmaciji.

- Ove godine najpopularnija su odredišta u Dalmaciji Supetar i Bol na Braču, koje su doslovno okupirali slovenski gosti, jer su im tamošnji hotelijeri ponudili odlične programe i aranžmane boravka. Iako je meteorološka prognoza loša za iduće dane, Slovenci ipak vjeruju kako je u Dalmaciji toplije i puno ih se odlučilo krenuti prema jugu. Uglavnom se radi o individualnim dolascima pa je teško točno procijeniti koliko nam je predsezonskih gostiju iz Slovenije ovog trenutka na Jadranu, ali po svemu sudeći ih je oko 70 tisuća. Sve agencije i turoperatori imaju jednako dobru prodaju kao lanjske rekordne godine, što nam daje razloga za veliki optimizam s ovog tržišta u sezoni 2015. – kaže Goran Blažić, direktor HTZ-a u Ljubljani.

Inače, Slovenci su za Hrvatsku postali drugo najvažnije turističko tržište, odmah iza Nijemaca, i lani smo ih ugostili ukupno 1,2 milijuna na odmoru sa 7,8 milijuna turističkih noćenja. Slovenci čine 11 posto turističkog prometa Hrvatske i njihova želja za aktivnim odmorom, kulturnim i zabavnim događanjima, osobito u predsezoni, nešto je o čemu domaćini moraju voditi računa - kažu u turističkim agencijama.

Piše: R. Mikačić
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved