Što treba turistima?
29.4.2015. 14:46:02h
Ono što turist traži je vrijednost; dobiva li ono što je platio
Više od 80 posto europskih turista Hrvatsku još prepoznaju kao 'sunce i more' destinaciju'.
/ freepix.biz

Hrvatska puna života, i paleta izvedenica tog najnovijeg turističkog slogana, od uzbuđenja, zabave, sigurnosti, vrijednosti, sve su to tajne turističkog doživljaja koji će zaintrigirati turiste da se vrate u Hrvatsku. Što je to kvalitetan turistički doživljaj, tko bi ga trebao kreirati, i držati nad njim uzde, ključna su pitanja na koje se tražio odgovor na panelu Turizam 2.0 Upravljanje doživljajem.

"To je pitanje svih pitanja, o kojem pričamo već godinama", kaže vlasnik kluba Papaya Ivan Bušljeta. "U korist obiteljskog turizma u zadnjih 50 godina difamirali su se ostali oblici turizma, poput mladenačkog. Danas je sve više mladih koji u sedam dana obilaze razne lokacije i žele puno toga vidjeti i iskusiti. Potrebna je suradnja svih; od privatnih iznajmljivača, organizatora festivala, ugostitelja pa sve do zdravstva i vatrogasaca", kaže Bušljeta. Recept za dobru suradnju je komunikacija. "U pripremi sezone svi zainteresirani bi trebali sjesti da pročešljamo sve situacije i potom nakon sezone vidjeti sve pluseve i minuseve. No, netko mora biti inicijator, to ne možemo mi privatnici, možda Hrvatska turistička zajednica, na nacionalnoj ili lokalnoj razini ili gradovi", predložio je Bušljeta.

Piše: Ana Blašković
Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved