Kako ide...
29.4.2015. 13:31:09h
Na odmor najčešće privatnim vozilom
Oko 7,7 milijuna privatnih putovanja ostvareno je u 2013. godini, od čega 5,4 milijuna putovanja u Hrvatskoj i 2,4 milijuna putovanja u inozemstvo.
Vlastimil Ott / flickr.com

Prometna povezqnost važan je segment turističke ponude, ali i ona ovisi o frenventnosti kretanja turista. Linije - ceste, avioprijevoz, brodski prijevoz - svoju isplativost imaju samo u slučaju dovoljnog broja turista.

Istraživanje Državnog zavoda za statistiku "Turistička aktivnost domaćeg stanovništva" pokazuje kako je prije dvije godine ostvareno 21,3 milijuna putovanja stanovnika Hrvatske u dobi od 15 i više godina u 2013. godini, od toga u Hrvatsku 74%, a u inozemstvo 26%.  Podaci pokazuju i kako su 22,0 milijarde kuna iznosili ukupni izdaci na tim putovanjima, od čega je 48% vezano uz putovanja u Hrvatsku, a 52% uz putovanja u inozemstvo. Ova brojka ukazuje na potencijal koji za turizam pruža dobra prometna povezanost, a 6,2 milijuna višednevnih putovanja oostvarenih u Hrvatskoj, na kojima su izdaci iznosili 7,2 milijarde kuna dodatno podebljava tu činjenicu.

Piše: Vladimir Nišević
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved