Rusi, ne dolaze
20.4.2015. 5:30:54h
Putin želi da ruski turisti spašavaju turizam Krima
Manjak Rusa nadoknadit će Francuzi i Britanci, kažu u HTZ-u
Global Panorama / flickr.com

Rastrošnih ruskih turista, od kojih na odmoru u nas troše više jedino Britanci, ove bi sezone opet moglo doći manje nego prošle godine. Njihov broj pada od ulaska Hrvatske u EU i uvođenja viza za Ruse, a gospodarski problemi, ukrajinska kriza i pad rublja samo su se nadovezali.

Osim Hrvatske, pogođene su i druge turističke zemlje na Mediteranu, a svakako im odmaže i službeni stav Rusije da aktivno treba pomoći turizmu Krima. Lanjska preporuka Vladimira Putina zaposlenima u državnim poduzećima i službama da na ljetni odmor idu upravo na tu crnomorsku destinaciju, aktualizira se i ovih dana. Turistički patriotizam nije inače nova praksa. Da ostanu na odmoru u svojoj zemlji apelira se, recimo, i na najveće svjetske putnike Nijemce.

Kako bilo, Rusi trenutačno više muče Tursku, Grčku ili Španjolsku, koje su ih u sezoni ugošćavale milijune, nego Hrvatsku koju je lani posjetilo nepunih 150.000 ruskih turista. Domaće turističke vlasti, koje su se pomirile s novim minusima iz Rusije, okreću se tržištima odakle su dobri rezultati zasad puno izvjesniji. – Ovakav se razvoj događaja s Rusijom mogao predvidjeti. Zato smo pojačali aktivnosti na drugim tržištima, posebice u Britaniji, Francuskoj i Skandinaviji, odakle bi se s nekim novim gostima mogao neutralizirati manjak iz Rusije. Naravno, od ruskog tržišta ne odustajemo, tamo imamo turističko predstavništvo i provodimo sve planirane aktivnosti. Rusija ima veliki potencijal i bit ćemo spremni kad se pokažu znakovi oporavka – kaže direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved