Japanski gosti
13.4.2015. 5:23:19h
Država ignorira bogate turiste iz Japana
Prosječni japanski gost ne zna dobro engleski, kod nas je malo vodiča koji govore japanski, a Japanci ne mogu polagati ispit za vodiča.
Connie Ma / flickr.com

Unatoč žalopojkama da nam nedostaje više turista dubljeg džepa, poput Japanaca, gosti s Dalekog istoka u Hrvatskoj ostaju - izgubljeni u prijevodu.

Prosječni japanski turist koji u Hrvatsku dolazi u grupnim turama slabo vlada engleskim, turističkih vodiča koji govore japanskim gotovo da i nema, a država ne dozvoljava da se tim poslom bave - Japanci.

Otvoriti vrata
Problem je prepoznao i japanski veleposlanik u Hrvatskoj Keiji Ide i ponudio rješenje. "Hrvatska ima puno potencijala da privuče turiste. Nekoliko je segmenata japanskih turista, a jedan od njih su grupne ture. Radi se o umirovljenicima koji imaju novca i vremena, no ne govore dobro engleski i treba im vodič. U Hrvatskoj nema puno hrvatskih vodiča koji govore japanski, poznajem ih nekoliko, ali ih je nedovoljno. Ima zainteresiranih Japanaca koji žive u Zagrebu, ovdje imaju obitelji, i spremni su polagati ispit za turističkog vodiča. No, pravila im to ne dozvoljavaju", kaže veleposlanik Ide za Poslovni dnevnik. Stoga je "predložio da bi bilo dobro da se ta vrata prema japanskim građanima otvore".

Piše: Ana Blašković

Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved