Knin
Ministar Lorencin
10.4.2015. 14:54:23h
Knin nema sunce i more, ali ima druge turističke atribute
Ministar turizma Darko Lorencin boravio je u petak u Kninu, kao prvi hrvatski ministar turizma koji je posjetio "kraljevski grad". Tom prigodom odradio je i prvu vožnju kninskom splavi, koja će rijekom Krkom voziti turiste od početka turističke sezone. Ideja o splavi rodila se u kninskom Odjelu za financije i EU fondove
nijaba / youtube.com

Ministar turizma Darko Lorencin boravio je u petak u Kninu, kao prvi hrvatski ministar turizma koji je posjetio "kraljevski grad". Tom prigodom odradio je i prvu vožnju kninskom splavi, koja će rijekom Krkom voziti turiste od početka turističke sezone. Ideja o splavi rodila se u kninskom Odjelu za financije i EU fondove:

- Nadam se da će nam ovaj projekt donijeti rezultate. Zamišljeno je da splav služi za prijevoz turista rijekom Krkom u dužini od 4,5 kilometra. Želimo povezati izletište Marunuša do dvadeset metara visokog slapa Krčića. Na tu rutu se nadovezuje stara Napoleonova cesta, pješačko-biciklistička staza i biciklistička ruta sve do Dinare, odnosno najvišeg vrha Hrvatske. Splav je registrirana na 12 osoba. Koštala je 220 tisuća kuna, a sufinanciralo ju je Ministarstvo turizma, kazala je Danijela Merša, pročelnica kninskog Odjela za financije i EU fondove.

I resorni ministar uvjeren je da Knin ima dobar turistički potencijal:

- Kako ne, pa tu je kninska tvrđava, Oluja, predivna priroda, početak rijeke Krke... Sve su to potencijali koji su se konačno počeli iskorištavati. Drago mi je što se Knin javio i za sudjelovanje u projektu Hrvatska 365. Znate, Knin nema glavni hrvatski turistički proizvod, "sunce i more". Ali, zato ima druge atribute koji mogu motivirati turiste da ga posjete. To su gosti koji žele aktivni turizam i oni koji prate prirodno okruženje. A u tom smislu Knin i kompletna Dalmatinska zagora imaju veliki potencijal, izjavio je Darko Lorencin.

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac istaknula je kako Zvonimirov grad dobio 25 milijuna eura iz Ministarstva regionalnog razvoja:

- Taj novac pokušat ćemo iskoristiti da razvijemo Knin u sasvim drugom smjeru, odnosno da ga prezentiramo kao poželjnu turističku destinaciju, rekla je Rimac.

Ona se ne slaže s tezom da Knin nema "sunce i more". Ako već nema more, onda barem ima žarko sunce u ljetnim danima:

- To je točno, i vjerujem kako će naša ogrlica od sedam rijeka pomoći da se turisti rashlade u tim vrelim danima. Osim toga, imamo i najviši vrh Hrvatske. Prošle sezone Knin je zabilježio tri tisuće noćenja, ali tu brojku uskoro planiramo značajno povećati, drži kninska gradonačelnica.

Ona smatra kako je kninska tvrđava najjače turističko "oružje" njezinog grada:

- Ne računajući praznik Oluje, kada dnevno imamo 10.000 posjeta, lani je tvrđavu posjetilo 20.000 ljudi. Naš cilj je da ta brojka prijeđe stotinu tisuća. Tvrđavu želimo bolje valorizirati i prije svega poboljšati gastro ponudu. U tom smislu, sigurna sam da će nam pomoći i četiri nove ugostiteljske terase koje će ubrzo "niknuti" na tvrđavi, zaključila je Josipa Rimac.

Piše: Krešimir Gulin
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved