Motovun
Bicikl
26.11.2013. 7:43:52h
Objediniti promociju cikloturizma u Istri
Osniva se javno-privatna tvrtka Istria Bike DMC (Destination managment company) koja bi trebala objediniti promociju istarskog cikloturizma, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj ispred tunela biciklističke staze Parenzane podno Motovuna gdje su se ministar turizma Darko Lorencin i istarski župan Valter Flego u promotivne svrhe provozali biciklima.
Sheffield Tiger / flickr.com

Osniva se javno-privatna tvrtka Istria Bike DMC (Destination managment company) koja bi trebala objediniti promociju istarskog cikloturizma, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj ispred tunela biciklističke staze Parenzane podno Motovuna gdje su se ministar turizma Darko Lorencin i istarski župan Valter Flego u promotivne svrhe provozali biciklima. Trenutno se u Istri bilježi 250 tisuća noćenja gostiju kojima je glavni motiv dolazaka bike turizam, a cilj je kroz dvije godine udvostručiti njihov broj dolazak.

- Došlo je vrijeme da se biciklistički turizam podigne na višu razinu i profesionalizira jer postoje velike mogućnosti i potencijal za daljnji razvoj, kazao je Lorencin. Potrebna je, dodao je, standardizacija i prilagodba, a od iznimne je važnosti i što imamo dodatnu mogućnost za financiranje biciklističke infrastrukture kroz europske fondove.

- Idealna smo destinacija za bike turizam, jer imamo puno prostora za to u pred i posezoni, a i to su gosti bolje platežne moći, kazao je Flego i dodao da je lani u Italiji prodano više bicikala nego automobila, a isti je trend zamijećen u Španjolskoj.

U početku bi tvrtka funkcionirala u okviru županijsko-privatne agencije IRTA, a već se u 2014. godini u nju planira uložiti 1,6 milijuna kuna. Istarska bi županija participirala s 800 tisuća kuna, hotelijeri (Istraturist, Laguna Novigrad, Valamar, Plava laguna i Maistra) s oko 700 tisuća kuna, a TZIŽ sa 180 tisuća kuna. U kasnijim bi se godinama projekt DMC-a kandidirao prema Fondu za turizam, HTZ-u, ali i strukturnim fondovima Europske unije.

- Želimo omogućiti da na cijelom području Istre bude jedna vrsta ploča za biciklističke staze, mobilnih aplikacija, sustava karata te web stranica, odnosno da se Istra promovira kao jedna turistička destinacija, kazao je voditelj projekta DMC Martin Čotar, istaknuvši da žele objediniti promociju cikloturizma koje obavljaju turističke zajednice, hotelijerske kuće te općine i županije.

Piše: A. Dagostin

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved