Karlovac
Velika sredstva
16.3.2014. 12:18:40h
KAquarium i muzej Domovinskog rata na Turnju u konkurenciji na natječaju za velika sredstva
Do ljeta bi moglo biti poznato hoće li dva karlovačka velika projekta, KAquarium i Karlovački muzejski prostor za budućnost dobiti sredstva po natječaju “Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu” u kojem su u konkurenciji.
/ kaportal.hr

Do ljeta bi moglo biti poznato hoće li dva karlovačka velika projekta, KAquarium i Karlovački muzejski prostor za budućnost dobiti sredstva po natječaju  “Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu” u kojem su u konkurenciji.

U karlovačkoj gradskoj upravi navode da je rok za prijavu prijedloga bio do 21. veljače, te da se dodjeljuju sredstva od 7,6 do čak 80 milijuna kuna, dok se sredstva daju za razvoj javne poslovne infrastrukture – poduzetničkih zona, poduzetničkih potpornih institucija, razvojno-istraživačke i turističke infrastrukture.

KAQUARIUM
Opći cilj projekta je kroz izgradnju javne turističke infrastrukture namjenjene potrebama lokalnog stanovništva te brojnim aktivnostima unutar projekta doprinijeti unaprjeđenju turističkog i općenito gospodarskog potencijala Karlovca i okolice.

Projektom će se obogatiti lokalnu turističku infrastrukturu i generirati nove atraktivne turističke sadržaje i doživljaje kroz cijelu godinu, osigurati tržišnu prepoznatljivost i povećati turističke kapacitete dionika u turizmu Karlovca i okolice te poboljšati i proširiti proizvode i ponudu lokalnog turističkog odredišta integrirajući ih s prirodnim resursima, povijesnim i kulturnim naslijeđem. Kaquarium će omogućiti sistematičan prikaz i proučavanje prirodnih danosti karlovačkih rijeka, te na jednom mjestu omogućiti koncentraciju informacija i posredovanje znanja i svijesti o očuvanju prirode, i u konačnici stvoriti nove mogućnosti zapošljavanja i razvoja poduzetništva u Karlovcu i okolici. Iznos projekta je 35 milijuna kuna, a vrijednost investicije 27 milijuna kuna.

KARLOVAČKI MUZEJSKI PROSTOR ZA BUDUĆNOST
Opći cilj projekta je doprinijeti društvenom i gospodarskom rastu projektnog područja koristeći procvat tzv. vojnog turizma koji će posjetiteljima predstaviti vojnu povijest grada kroz poboljšanu ponudu, bolju eksploataciju kulturnog bogatstva i povećanom atraktivnosti lokalnog potencijala s ciljem osnaživanja lokalnog gospodarstva i stvaranja novih radnih mjesta. Projekt je usmjeren na obnovu i prenamjenu zgrade California u sklopu Vojnog kompleksa Turanj sa ciljem revitalizacije i očuvanja povijesne i kulturne baštine, jačanje muzejskih kapaciteta i povećanje kvalitete usluge i turističke ponude, pri tome generirajući društveno-ekonomske koristi za lokalno stanovništvo. Iznos projekta je 24.726.788,11 kuna.

Informacije o rezultatima ocjenjivanja očekuju se u drugom kvartalu 2014.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved