Šibenik
Prvi gosti
16.3.2014. 9:36:54h
Otvorenje recepcije raspršenog hotela početkom svibnja
Radovi na uređenju recepcije prvog hrvatskog raspršenog hotela u Šibeniku bliže se kraju, a prvi gosti očekuju se već ovo ljeto. Službeno otvorenje predviđeno je za početak svibnja, a trenutno je u tijeku uređenje interijera - glavnog punkta recepcije i dnevnog boravka koji će gostima pružati sve potrebne informacije.
suncana / flickr.com

Radovi na uređenju recepcije prvog hrvatskog raspršenog hotela u Šibeniku bliže se kraju, a prvi gosti očekuju se već ovo ljeto. Službeno otvorenje predviđeno je za početak svibnja, a trenutno je u tijeku uređenje interijera - glavnog punkta recepcije i dnevnog boravka koji će gostima pružati sve potrebne informacije.

Polako se privodi kraju i konzultantski dio projekta koji uključuje izradu poslovnog i marketinškog plana, odnosno proces u kojem je konzultant Robert Baćac sa sudionicima projekta razvijao sam projekt kroz grupne radionice i individualna savjetovanja.
Zakonski okvir

- Ovim ćemo projektom pospješiti turističku ponudu u Šibeniku, odnosno podići nivo kvalitete smještaja. Glavni cilj je, naravno, produženje sezone. Raspršeni hotel nam pruža i važnu mogućnost primanja većih grupa gostiju u samoj staroj gradskoj jezgri, kaže Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Šibenika.

Ministarstvo turizma, koje je ovom inovativnom projektu dodijelilo sredstva u iznosu od 200 tisuća kuna, dok s drugih 200 tisuća kuna participira Grad Šibenik, objavilo je na svojim stranicama prezentaciju koja najavljuje novi pravilnik u kojem se spominju dvije kategorije integriranog i difuznog hotela koje šibenski hotel stavljaju u zakonski okvir.

- Više ne govorimo o kategoriji privatnog smještaja, već hotela, ili difuznog ili integriranog, što će definirati Ministarstvo. Radimo simultano - mi razvijamo projekt, a Ministarstvo piše pravilnik i međusobno se usklađujemo.

Kroz desetak dana očekujemo i draftove dokumenta konzultantskog procesa koji će rezultirati svim pravilnicima ponašanja udruživanja i prema kojem ćemo se orijentirati, objašnjava Ivana Bujas Rupić, voditeljica odsjeka za razvoj Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Šibenika i začetnica same ideje raspršenog hotela u Šibeniku.

Što se tiče modela financiranja, neprofitna Udruga “Raspršeni hotel Šibenik” osnovat će firmu, jednostavni d.o.o., a novcem od zarade pokrivat će se troškovi recepcije i financirati ulaganja u daljnji razvoj. Prijave privatnih iznajmljivača su još uvijek u tijeku, ali očekuje se 30 posto kapaciteta od otprilike 420 ležajeva u obuhvatu stare gradske jezgre.

Raspršeni hotel će činiti iznajmljivači okupljeni u Udrugu i privatni iznajmljivači koji će sklapati ugovore s recepcijom i poslovati preko nje, ali će zadržati svoju pravnu osobnost.

Piše: Zrinka Škogor

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved