Zadar
Kruzeri
12.3.2014. 11:03:03h
Zadar 2015. očekuje cruiserski boom!
Predstavnici zadarske Lučke uprave i ove su godine u Miamiju na najvećem svjetskom sajmu posvećenom kružnim putovanjima na brodovima. Na jubilarnom 30. sajmu ulagačima i brodarima predstavljaju se noviteti u nautičkom turizmu i lučkoj infrastrukturi.
roger4336 / flickr.com

Predstavnici zadarske Lučke uprave i ove su godine u Miamiju na najvećem svjetskom sajmu posvećenom kružnim putovanjima na brodovima. Na jubilarnom 30. sajmu ulagačima i brodarima predstavljaju se noviteti u nautičkom turizmu i lučkoj infrastrukturi. Prigoda je to bila za predstavljanje kapaciteta nove luke u Gaženici.
“Kako se u ovom poslu dolasci planiraju dvije godine unaprijed, za 2014. mogu reći da se očekuje 60 posto gostiju s kružnih putovanja više nego lani, a onaj pravi boom uslijed povećanih kapaciteta u novoj luci trebao bi uslijediti dogodine kad bi preko 130 tisuća putnika s tih cruisera trebalo posjetiti grad i okolicu”, rekao je za Radio Zadar u javljanju s Floride ravnatelj Lučke uprave Zadar, Emil Bilić.
Lučka uprava Zadar aktivirala se u još jednom projektu. Zajedno s Lučkom upravom Rijeka i Klasterom intermodalnog prijevoza sudionik je europskog projekta MEDNET. On bi trebao unaprijediti i pojednostaviti carinske procedure u području pomorskog prometa na Mediteranu. Financirat će se iz Europskog regionalnog razvojnog fonda u kojem je na raspolaganju oko 6,5 milijuna eura za 18 partnera iz 9 država među kojima je i Hrvatska. Realizacija bi trebala uslijediti u roku od tri godine.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved