Smještajna ponuda
12.3.2014. 10:30:33h
Ministar Lorencin predstavio novi turistički proizvod – difuzni i integralni hotel
Stvaranje hotela omogućeno izmjenama i dopunama Pravilnika o kategorizaciji objekata iz skupine Hotela koje je pripremilo Ministarstvo turizma a kojima je broj hotelskih vrsta povećan sa šest na osam.
snailo86 / flickr.com

Ministar turizma Darko Lorencin predstavio je danas javnosti novi i inovativni turistički proizvod smještajne ponude – difuzni i integralni hotel, priopćilo je Ministarstvo turizma.

Stvaranje hotela omogućeno izmjenama i dopunama Pravilnika o kategorizaciji objekata iz skupine Hotela koje je pripremilo Ministarstvo turizma a kojima je broj hotelskih vrsta povećan sa šest na osam. Među tih osam sada su tako hotel baština, hotel, aparthotel, turističko naselje, turistički apartman i pansion, difuzni hotel i integralni hotel.

- Smještaj u kućanstvima čini gotovo polovicu ukupnog smještajnog kapaciteta RH i stoga je taj segment smještajne ponude itekako značajan za cjelokupan turizam. Sukladno Strategiji razvoja turizma, za dodatno jačanje konkurentnosti turizma naše zemlje do 2020. godine je neophodno podići ukupnu razinu kvalitete tzv. obiteljskog smještaja, a što će se između ostaloga postići kroz udruživanje i pretvaranje dijela kapaciteta u različite oblike kolektivnog smještaja. Stvaranje novih i inovativnih oblika smještajne ponude, odnosno udruživanje iznajmljivača omogućiti će profesionalizaciju i podizanje kvalitete ponude, a slijedom toga doprinijeti jačanju konkurentnosti destinacije i cjelokupnog turističkog sektora Hrvatske- izjavio je ministar turizma Darko Lorencin.

Difuzni hotel je objekt sastavljen od tri i više građevine u starim i tradicijskim strukturama, uz preduvjet da su obje vrste uređene i opremljene na tradicijski način, a integralni hotel je smještajni oblik sastavljen od tri i više objekata u jednom naselju, koji nisu vezani uz tradicijsku baštinu, ali isto kao i prije navedene vrste, trebaju imati zajednički hol s recepcijom, zajedničke smještajne jedinice, zajednički sanitarni čvor te druge turističko ugostiteljske sadržaje, objasnilo je ministarstvo u priopćenju.

Novi Pravilnik, uz ministra predstavio je i Željko Cvrtila, načelnik Sektora za standarde u turizmu.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved