Poreč
Turistička kuća
25.11.2013. 9:54:42h
Poreč iduće godine dobiva velebnu Turističku kuću?
U srcu Poreča, u parkiću u ulici Istarskoga razvoda nedaleko od sadašnjeg sjedišta istarske Turističke zajednice, trebala bi iduće godine niknuti velebna multimedijalna Turistička kuća.
oksidor / flickr.com

U srcu Poreča, u parkiću u ulici Istarskoga razvoda nedaleko od sadašnjeg sjedišta istarske Turističke zajednice, trebala bi iduće godine niknuti velebna multimedijalna Turistička kuća.

Riječ je o projektu županijskog TZ-a koji se planira već nekoliko godina, a nova bi zgrada trebala pod jednim krovom objediniti nekoliko institucija - TZ Istarske županije, TZ Poreča s turističko-informativnim centrom, Odjel za turizam Istarske županije te Istarsku razvojnu turističku agenciju.

Ovo nije prvi put da TZ izlazi u javnost s ovim projektom, iako je za razliku od prvog projekta, o kojem smo pisali prije godinu i pol dana, sada riječ o potpuno novoj investiciji.

Naime, prvim je projektom ova turistička kuća bila zamišljena na Trgu slobode, a idejno je rješenje potpisao poznati arhitektonski Studio Perossa iz Momjana. Moderno zdanje na kraju ne može biti izgrađeno na toj lokaciji zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa.

- Čim smo vidjeli da tu ne možemo realizirati projekt, odlučili smo potražiti novu lokaciju, i u razgovoru s Gradom Porečom došli smo do gradske parcele u centru, gdje je trenutno uređena zelena površina.

Riječ je o građevinskoj parceli od 269 kvadrata gdje je po prostornom planu grada moguća izgrađenost od 100 posto. Nova bi zgrada trebala doći na mjesto nekadašnje, koja je srušena za vrijeme Drugog svjetskog rata, kaže nam direktor TZ-a Denis Ivošević.

Zgrada je moderno arhitektonski riješena i trebala bi imati multimedijalnu fasadu na kojoj bi se "vrtjeli" hologrami s motivima iz Istre.

Piše B. Ban

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved