Poreč
Poreč biciklom
9.3.2014. 12:36:56h
Biciklisti promoviraju i turističku destinaciju Poreča
Dani turističke promocije Istre, u 'režiji' biciklista iz 34 profesionalna kluba Europe i Japana, nakon Umaga, predstojeće nedjelje nastavljaju se i u Poreču.
Damian Gadal / flickr.com

Dani turističke promocije Istre, u 'režiji' biciklista iz 34 profesionalna kluba Europe i Japana, nakon Umaga, predstojeće nedjelje nastavljaju se i u Poreču.

Start 12. utrke Trofej Poreča, na kojoj će nastupiti 200 biciklista, prema pravilima Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI) najveći dopušteni broj sudionika na jednoj utrci, uslijedit će u nedjelju u 11 sati ispred hotela Diamant u naselju Brulo.

Vozit će se sedam krugova Tar – Labinci- Vranići na stazi dugoj 149 kilometara sa ciljem u Zelenoj laguni.

Tradicija biciklističkog 'turizma' u Poreču se nastavlja, rekao je na Ivica Gržinić direktor utrke na konferenciji za novinare održanoj u TZG Poreč kojoj je prisutan bio uz Vinka Polončiča trenera kluba organizatora utrke Meridiana Kamen Team iz Pazina i direktor TZG Nenad Velenik.

Uhvatili smo u kalendaru natjecanja pravi termin za organizaciju utrka kojeg biciklistički klubovi iz Europe koriste za pripremu svojih natjecatelja. Za ovogodišnji Trofej Poreča imali smo više upita klubova za dolazak u Poreč od mogućnosti, zbog pravila UCI-a za njihov start na utrci, rekao je Polončić naglasivši kako zbog zakašnjele prijave u Poreč nisu došle ekipe iz Francuske, Moldavije, Saudijske Arabije.

Kvalitetni sadržaji u turističkoj destinaciji Poreča, a biciklističke utrke spadaju u njih, su sadržaji koje želimo koristiti za promociju destinacije, rekao je Velenik naglasivši činjenicu da sve više turista dolazi u Poreč i pri svojem boravku koriste ceste ili bike staze za rekreativnu vožnju. Prošle godine pokrenuli smo nekoliko projekata sa glavnom zadaćom promoviranja mogućnosti bavljenja biciklizmom poput Porečkog triatlona, prvosvibanjske rekreativne Parenzane, a u ovoj godini najavljujemo i start Poreč Granfondo, rekreativnu cestovnu biciklističku utrku koja će doprinijeti poboljšanju promocije destinacije Poreča sa motivom za dolazak turista-biciklista u pred i post sezoni, rekao je Velenik.

Prema procjeni turističkih djelatnika, biciklističke manifestacije s 'usputnom' promocijom Umaga i Poreča u gluho doba turističke predsezone, donijet će oko 6.000 noćenja što i nije brojka za odbaciti.

Sukladno propisima UCI-a pobjednik utrke Trofej Poreč bit će nagrađen s 1.455 eura, a 20. plasirani biciklist dobit će 34 eura.

Nakon Trofeja Poreč, idućeg tjedna Istra će biti će biti i domaćin etapne utrke Istarsko proljeće koja će u Umagu početi prologom, pojedinačnim startom natjecatelja, na stazi od 2 kilometra na Novoj obali i kojoj će cilj biti u Stella Marisu.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved