Zagorje
7.3.2014. 17:01:56h
Broj noćenja stranaca u odnosu na godinu prije veći za 70 posto
Izuzevši Grad Zagreb, Zagorci su u siječnju s 14.406 noćenja zabilježili najveći broj noćenja u kontinentalnoj Hrvatskoj
perogabud / flickr.com

Krapinsko - zagorska županija u siječnju ove godine, u odnosu na isto razdoblje lani ima porast ostvarenih noćenja od 15 posto. Izuzevši Grad Zagreb, s ukupno 14.406 noćenja, Zagorci bilježe najveći broj ostvarenih noćenja u cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj. U 2013. u Zagorju je bilo161.403 ostvarenih noćenja, a posebice je izražen porast kod stranih gostiju.

Prevladavaju stranci

Od ukupno ostvarenih noćenja u cijeloj Županiji, na Terme Tuhelj iz Tuheljskih Toplica otpada čak 43 posto ili 65.602 noćenja, od čega čak 52 posto čine strani gosti. - U 2013. godini Terme Tuhelj u odnosu na godinu ranije bilježi porast broja noćenja od 30 posto. I dok je broj domaćih gostiju bio veći tek za tri posto, broj noćenja stranih gostiju veći je za čak 71 posto i iznosi 52 posto od svih noćenja - rekla nam je direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar. Dodala je i kako u prva dva mjeseca ove godine, u odnosu na lanjsku bilježe dosta veliki rast od čak 42 posto, a njemu su jednako doprinijeli i domaći i strani gosti.

- Uz standardno dobru posjećenost gostiju iz Slovenije, koji po broju noćenja prednjače te Austrije, prošle godine zabilježili smo veliki boom kod Nijemaca i Talijana. To nije slučajno jer smo puno radili upravo na tržištima tih zemalja. Što se tiče ostalih zemalja, mali porast se bilježi na noćenjima gostiju iz BiH, dok broj gostiju iz Srbije stagnira. Očito je da je i tamo kriza, ali još uvijek vlada i bojazan od dolaska u Hrvatsku - kaže I. Kolar.

Ništa preko noći

Inače, nakon što su u lipnju 2012. Terme Tuhelj izgradile novi hotel Well sa 126 soba u kategoriji četiri zvjezdice, trenutno raspolažu sa 264 sobe, odnosno s 520 kreveta.- Što se tiče popunjenosti hotela, do nje se ne dolazi preko noći, potrebno je puno truda i vremena. Zadovoljni smo što nam broj gostiju iz dana u dan raste - rekla nam je Ivana Kolar.

Piše: Mladen Mand

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved