Festivalsko odredište
4.3.2014. 7:16:32h
Festivali postali vodeći trend u turizmu – Hrvatska prednjači!
Je li Hrvatska postala najbolja europska destinacija za održavanje festivala? Ovoga su se pitanja ovih dana dotakli mnogi strani mediji.
Krisztina.Konczos / flickr.com

Pitanje koje se nakon prošle sezone pitao jedan od najprestižnijih britanskih medija, The Guardian, ovih dana intrigira i druge velike europske i američke medije. Nizozemski portal Festival Calendar Hrvatsku predstavlja kao “zemlju garantirano dobrog provoda i lijepog vremena, opuštenih ljudi, niskih cijena, netaknute prirode, gostovanja najvećih svjetskih zvijezda te posebno – raznovrsnih festivala”.

Kao veliku prednost Hrvatske spominje festivale na otvorenom dok se primjerice na Ibizi sva zabava odvija u zatvorenim prostorima. Među negativnim stranama Ibize navodi i sličan muzički program koji se iz godine u godinu ponavlja, dok Hrvatska dovodi svježa imena, mlade talentirane izvođače te raznovrsnije žanrove glazbe.

papaya

Također, jedan od vodećih američkih portala Beatport proveo je istraživanje o najčešćim odabirima i navikama ljubitelja festivala i pritom posebno izdvojio goste iz Velike Britanije i goste iz ostalih zemalja svijeta.

Rezultati istraživanja pokazali su vrlo zanimljive podatke, međutim nama se najinteresantnijim pokazao onaj koji odgovara na pitanje – u kojoj se državi održavao festival koji ste posjetili? Odgovori su pokazali kako suispitanici u obje kategorije na temelju 80 ponuđenih festivala održanih tijekom 2013. u najvećem postotku su posjetili upravo – Hrvatsku!

festivali u hrvatskoj

Hrvatske je festivale posjetilo 22% ispitanika iz Velike Britanije, dok taj postotak u kategoriji ostatka svijeta iznosi 21%. U obje su se kategorije na drugo mjesto smjestili njemački festivali, dok su treći po redu najzanimljiviji Britancima bili nizozemski, a ostatku svijeta češki festivali.

Ovo je samo jedno od mnogobrojnih istraživanja čiji rezultati jasno govore o uspješnosti i rastućoj popularnosti festivala kao vodeće grane turizma u svijetu pri čemu prednjače festivali na popularnoj plaži Zrće (Hideout, Fresh Island, HTC Papaya Day&Night, Sonus i Dj Mag) te Ultra u Splitu, Outlook u Puli, The Garden u Tisnom i dr.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved