Ilok
Turizam slavonije
18.3.2015. 5:57:43h
Slavonija ima puno turističkih proizvoda
Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice na svojoj sjednici održanoj u Iloku je, između ostaloga, prihvatilo godišnje financijsko izvješće za 2014. godinu i izvješće o ostvarenju programa rada HTZ-a.
Rocky031 / wikipedia.org

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice na svojoj sjednici održanoj u Iloku je, između ostaloga, prihvatilo godišnje financijsko izvješće za 2014. godinu i izvješće o ostvarenju programa rada HTZ-a.
Ministar turizma Darko Lorencin i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić, koji su zadnjih dana obilazili Vukovarsko-srijemsku i Osječko-baranjsku županiju, složili su se kako kontinentalna Hrvatska svijetu može ponuditi jedinstvene stvari, pritom naglasivši kako od 20 do 25 posto globalnog turizma čine sunce i more, dok ostatak glavnih motiva dolazaka u određenu destinaciju čine proizvodi poput kulture, enogastronomije, prirodnih ljepota i rekreacije. Spomenuli su i poraste u noćenjima koje je kontinent ostvario u prva dva mjeseca ove godine, naglasivši kako dobri rezultati nisu slučajnost, već rezultat sinergije koju je omogućio program Hrvatska 365.
- Dosad ostvareni rezultati dokaz su da istočna Slavonija i Srijem imaju što ponuditi, a osobno smatram da je ovo jedna od destinacija s golemim potencijalom - rekao je ministar Lorencin.
- Hrvatska je do sada najčešće bila percipirana kao destinacija sunca i mora. Znamo da i kontinent ima svoje jake adute, ali tu priču moramo ispričati i našim gostima. Upravo će pozicioniranje Hrvatske, kao destinacije s turizmom na cijelom prostoru biti jedan od ciljeva nove komunikacije i promocije. Turizam je prije svega industrija doživljaja, a Slavonija i Srijem, uz kvalitetnu pripremu i razvoj, mogu ponuditi itekako puno turističkih proizvoda - poručio je Ivičić.

Piše: D.Pav.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved