Dubrovnik
Ponos
22.11.2013. 18:55:03h
Dubrovnik proglašen četvrtim najljepšim gradom u Europi!
Dubrovnik je četvrti najljepši europski grad u izboru čitatelja američkog magazina USA Today i portala 10Best.com, objavili su danas iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i dubrovačke Turističke zajednice…
wfbakker2 / flickr.com

Dubrovnik je četvrti najljepši europski grad u izboru čitatelja američkog magazina USA Today i portala 10Best.com, objavili su danas iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i dubrovačke Turističke zajednice…

Ispred Dubrovnika su Riga (Latvija), Bergen (Norveška) i Innsbruck (Austrija), a slijede ga Chester (Engleska), Prag (Češka), Budimpešta (Mađarska), Santorini (Grčka), Venecija (Italija) i Bruges (Belgija).

Rezultati natječaja za ”Najljepši europski grad” jučer su objavljeni na web stanici portala 10Best, a bit će objavljeni i u današnjem tiskanom i online izdanju časopisa USA Today.

Iz HTZ-a ističu kako je tim izborom Hrvatska još jednom potvrdila svoje pozicioniranje u svijetu dokazavši tako da je turistička 2013. bila doista uspješna turistička godina.

”Ovo je još jedno u nizu velikih priznanja Hrvatskoj ove godine, osobito ako se uzme u obzir da su pobjednike birali upravo gosti koji posjećuju destinaciju ili ju žele posjetiti. Utoliko je priznanje vrijednije i dokaz je stalne prisutnosti i prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu. Svakako je to rezultat kvalitetnog i napornog rada u svim segmentima promocije koji će se i dalje nastaviti s ciljem privlačenja dodatnih gostiju, osobito u vremenu pred i posezone te na kontinent”, istaknula je direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić nakon objave rezultata.

U odabiru najljepših europskih gradova sudjelovali su glavni urednici novinskog portala USA Today i turističkog online vodiča 10Best, koji su i sastavili listu najljepših europskih gradova te uvrstili Dubrovnik kao kandidata. Glasovanje o najboljima zaključeno je 18. studenoga.

Inače, portal 10Best.com prosječno dnevno ima više od 700.000 jedinstvenih posjetitelja, a mjesečno generira otprilike 28 milijuna pregleda stranica. USA Today je jedan od najutjecajnijih američkih medija s prosjekom od više od 1,6 milijuna čitatelja dnevno, a njegova web stranica (USATODAY.com) dosiže 6,6 milijuna čitatelja dnevno, napominju iz dubrovačke Turističke zajednice.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved