Zagreb
Sve popularniji Zagreb
10.3.2015. 15:34:13h
U Zagrebu više turista nego u Istri ili na Kvarneru
U veljači na Jadranu i u Zagrebu 130.000 turista, 16 posto više nego lani. Čak je i domaćih gostiju bilo više
Mario Fajt / flickr.com

Mijenja li se napokon percepcija o Hrvatskoj kao zemlji sunca i mora, pogodnoj praktički isključivo za ljetni odmor?

Moglo bi se reći da se slika uistinu polako popravlja. Nakon dobre završnice prošle godine, dvoznamenkastog rasta broja gostiju u siječnju, i veljaču je obilježio rast broja i turista i turističkih noćenja.

Ukupne brojke nisu velike, turista je na Jadranu i u Zagrebu tijekom najkraćeg mjeseca u godini bilo 130.000, ali bili su brojniji nego lani čak 16 posto.

S oko 20.000 gostiju više nego u veljači lani, zabilježeno je i 15 posto više noćenja, ukupno 326.000. Stranci su dominirali, ali i domaćih je bilo devet posto više. Najviše je, 42.000 turista, ugostio u veljači naš glavni grad.

Istra je sa 23.000 gostiju druga po posjećenosti, a treći je Kvarner sa 26.000 turista.

Najviše gostiju stiglo je iz Italije i Slovenije te BiH.

Ubrzano nastavlja rasti i broj posjetitelja iz Koreje, oni su ostvarili čak 83 posto više noćenja.

Za ministra turizma Darka Lorencina to je dokaz da je turistička godina počela, ni manje ni više, nego odlično. Turistički čelnici misle da se to može zahvaliti pojačanim naporima u promociji izvansezonskih mjeseci.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved