Dubrovnik, Split
Sramota
22.11.2013. 14:35:47h
Britanska novinarka: Bila sam sretna što odlazim iz dubrovnika
ŠTO SE tiče turističke promidžbe u svijetu, sa sigurnošću možemo reći da su Hrvati razmaženi. Jer ako se o Hrvatskoj u inozemnim medijima piše, pišu se samo većinom hvalospjevi: o ljudima, prirodnim ljepotama, hrani.
Photo Monkey / flickr.com

ŠTO SE tiče turističke promidžbe u svijetu, sa sigurnošću možemo reći da su Hrvati razmaženi. Jer ako se o Hrvatskoj u inozemnim medijima piše, pišu se samo većinom hvalospjevi: o ljudima, prirodnim ljepotama, hrani.

Jako rijetko naiđe netko tko ima nešto za prigovoriti Lijepoj našoj (pa makar to bilo i samo zato što novinari-putopisci imaju ugovore s turističkim agencijama), ali u tu kategoriju ne spada i Steenie Harvey, urednica International Livinga čiji je tekst o Hrvatskoj prenio Huffington Post, inače Britanka koja trenutno živi u Irskoj.

I iako se mora priznati: i ovaj je tekst prepun hvalospjeva (naslovljen je Putovanje u Hrvatsku: Istražite magične gradove, otoke i luke), ona je ipak u podugački opis ljepota na koje je kod nas naišla uspjela ubaciti i jednu kritiku. A ona je vezana uz Dubrovnik. Za razliku od Splita, gdje su joj cijene bile "pozitivan šok" i koji ju je u potpunosti oduševio, priča u Dubrovniku bila je nešto drukčija: "Da budem iskrena, iako biste ga u svakom slučaju trebali posjetiti - njegova pozicija na Jadranskom moru čini ga jednim od najveličanstvenijih utvrđenih gradova - bila sam sretna što odlazim. Stvoren za dobrodošlicu "danas ovdje, sutra me nema" putnicima s cruisera, Dubrovnik je prava zamka za turiste. Cijene za gotovo sve su daleko više nego u ostatku zemlje. Jednom kad postanete svjesni normalnih hrvatskih cijena, bolno je plaćati između dva i tri puta više za dubrovačku kavu".

Tekst u cijelosti možete pročitati ovdje.

USA Today proglasio Dubrovnik četvrtim najljepšim gradom Europe

S druge strane, Dubrovnik je u kategoriji Najljepši europski grad u izboru portala 10Best - Reader's Choice, pod pokroviteljstvom USA Today protekla četiri tjedna, zauzeo četvrto mjesto, iza Rige (Latvija), Bergena (Norveška), Innsbrucka (Austrija).

Svi pobjednici - deset naljepših europskih gradova bit će promovirani putem USA Today u petak 25. studenog u tiskanom izdanju, kao i na portalu www.usatoday.com rubrika Travel Homefront istog dana.

U odabiru naljepših eutopskih gradova sudjelovali su glavni urednici novinskog portala USA Today i turističkog online vodiča 10Best , koji su i sastavili listu najljepših europskih gradova te uvrstili Dubrovnik kao kandidata. Portal 10Best.com prosječno dnevno ima više od 700.000 jedinstvenih posjetitelja, a mjesečno generira otprilike 28 milijuna pregleda stranica.

USA Today je multi -platforma vijesti i informacije medijska tvrtka. USA Today , je jedan od najutjecajnijih američkih medija s prosjekom od više od 1,6 milijuna čitatelja dnevno, a USAToday.com, nagrađivani web portal ovih novina pokrenut 1995, dosiže 6,6 milijuna čitatelja dnevno.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved