Burza turizma ITB Berlin
4.3.2015. 15:16:01h
Hrvatska Nijemcima šesta omiljena destinacija
Na berlinskoj burzi predstavit će se više od deset tisuća izlagača iz 180 zemalja
Lyn Gateley / flickr.com

Više od deset tisuća izlagača iz 180 zemalja predstavit će se na vodećoj svjetskoj burzi turizma ITB u Berlinu, koja se sutra otvara. Tradicionalno nastupa i Hrvatska turistička zajednica, a svoju će ponudu izložiti i dvadesetak domaćih hotelskih kuća, agencija i turističkih zajednica. Ministar Darko Lorencin prvog će dana sudjelovati na ministarskom sastanku Svjetske turističke organizacije (UNWTO) suradnjom kroz razvoj turističkih transnacionalnih ruta. Predviđeni su i razgovori s turoperatorima Dertour, Ameropa, Interchalet, Wikinger Reisen, Humboldt Reisen, te s predstavnicima auto kluba ADAC, Njemačke udruge putničkih agencija DRV, i avio prijevoznika Germania. I za četvrtak je najavljen niz razgobora, među ostalima, s predstavnicima TUI i Thomas Cook grupe, Germanwingsa, Ibertoursa, Der Touristik itd.

Berlinski sajam ITB zanimljiv je truisitčkim zemljama iz cijelog svijeta. Njemačka je najveće emitivno tržište. Lani su, recimo, Nijemci poduzeli više od 70 milijuna putovanja duljiih od pet dana. Omiljene destinacije su im Španjolska, Italija, Turska, Austrija i Francuska, a Hrvatska je na visokom šestom mjestu na ljestvici omiljenih destinacija. Naša je zemlja lani ugostila 2,075 milijuna njemačkih turista, dva posto više nego u 2013. Njemačkih je noćenja bilo 15,79 milijuna noćenja, što je također dvapostotni plus.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved