Jesu li vam bolji?
3.3.2015. 5:39:28h
Otkrivamo i preostala četiri turistička slogana koja su bila u konkurenciji
Od pet slogana koji su bili u užem izboru, dao bih glas za “Full of Life”. Ne zato što je dobar nego jer su ostali lošiji, kaže Malešević
Dennis Jarvis / flickr.com

Novi slogan hrvatskog turizma “Croatia, Full of Life”, koji bi nakon ljeta trebao biti lansiran uz mnogo pompe, dobio je i mnogo kritika. Šira je javnost ostala uskraćena za podatak koja su još četiri slogana bila u užem izboru, no doznaje se da se biralo između “Croatia, State of Mind”, “Real Mediterranean”, “Life by Croatia’' i “Croatia, Take Me Everywhere”. Marketinške znalce ne čudi što je većina od 4800 Europljana koji su anketirani najviše glasova dala za “Full of Life”.

– Ali ne zato što je dobro pogođen, nego zato što je bolji od preostala četiri prijedloga. Izabrani slogan više je skup naših želja, projekcija onog što bismo htjeli da turistička Hrvatska jest, nego što nas istinski predstavlja – komentira stručnjak za marketing Boris Malešević.

– Naš najbolji slogan bio je “Mala zemlja za veliki odmor”. Imao je dramaturgiju i bilo bi bolje da se na njemu gradio novi. Paradigma se u turizmu promijenila, ne putuje se više radi odlaska na odmor, kao u vrijeme kada je on bio aktualan, danas se putuje zbog doživljaja. Novi je slogan tako mogao biti “Mala zemlja za veliki doživljaj”, a pogodan je i za izvedenice poput “Mala zemlja za veliku zabavu/pustolovinu” ili što se već želi poručiti.

To bi svakako bilo ekonomičnije s obzirom na to da je pothvat oko izbora novog slogana stajao nešto više od dva milijuna kuna. Inače, autori “Full of Life”, iz hrvatsko-britansko-španjolskog konzorcija BBDO, zaduženi su da prije lansiranja provjere upotrebljava li se taj slogan na dalekim tržištima u nekom negativnom kontekstu.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved