Zadar
Poljaci sve brojniji
27.2.2015. 7:25:15h
Zadarsku županiju lani posjetilo 75 tisuća Poljaka
Poljsko-hrvatska konferencija za turoperatore u Zadarskoj županiji održana je jučer u zadarskom Arsenalu.
Kamil Porembiński / flickr.com

Poljsko-hrvatska konferencija za turoperatore u Zadarskoj županiji održana je jučer u zadarskom Arsenalu.

U sklopu međunarodne suradnje s Poljskom Zadarska je županija organizirala ovu konferenciju. Njezin je cilj uspostava međunarodne suradnje u sektoru turizma, kao i pratećim uslužnim djelatnostima u turizmu, te razvoja ostalih, mogućih, aspekata suradnje između turoperatora, tvrtki i turističkih agencija Podkarpatskog vojvodstva iz Poljske i Zadarske županije.

Osim poljskih turoperatora na konferenciji je sudjelovala i jedna tvrtka iz Ukrajine iz Lavovske oblasti.

Na samom početku konferencije turističke i gospodarske potencijale Zadarske županije predstavio je zadarski župan Stipe Zrilić.

- Sve značajnije brojke govore o našim uspjesima u turizmu, pa smo lani u županiji imali više od 10 milijuna noćenja i 1,5 milijuna gostiju. Poljaka je prošle godine u Zadarskoj županiji bilo nešto više od 75 tisuća, što nije mala brojka, kazao je Zrilić.

- Zasada smo drugi u Hrvatskoj u turizmu, a cilj nam je biti na prvom mjestu, dodao je zadarski župan.

Zrilić je spomenuo jačanje turističkih kapaciteta kroz razne projekte od kojih je istaknuta TN Crvena luka, golf igralište Baštijanski brig, te projekt Južni Pašman.

Maria Michur Ziemba, zamjenica Voditelja Odjela za promociju i gospodarsku suradnju Ureda Maršala Podkarpatskog vojvodstva, održala je prezentaciju njihove regije.

- Drago mi je da se suradnja razvija na dinamičan način. Vrijedi obratiti pažnju na suradnju u turizmu jer je to jedna od najvažnijih gospodarskih grana. U Poljskoj udio iz turizma čini pet do šest posto BDP-a. S ekonomskog i gospodarskog aspekta i razine međunarodnih odnosa, te upoznavanja novih kultura, povijest i ljudi, spoja raznolikosti, turizam je važna grana, naglasila je Michur-Ziemba.

- Naša se županija nalazi na jugoistoku Poljske, na granici s Ukrajinom, a sada pregovaramo za uvođenje jedne avionske linije iz naše regije za Zadar, makar u sezoni, dodala je.

Na jučerašnjoj konferenciji poljskim turoperatorima predstavljen je projekt "Bila Hrvatska" čiju je prezentaciju održao Marin Lerga.

Krešimir Laštro, županijski pročelnik za more i turizam, naglasio je kako je ova konferencija važna zbog jačanja međusobne suradnje, te jačanja postojećih i stvaranja novih kontakata sa Poljskom.

Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici 16 tvrtki iz Zadarske županije, s ciljem uspostave poslovne suradnje i ostvarivanju novih poslovnih kontakata.

Piše: Marina Šaponja

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved