Otočac
Turistički razvoj Like
26.2.2015. 5:18:28h
Kamp odmorište uskoro u Otočcu ?
U Ministarstvu turizma RH gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac sa suradnicima predstavio je projekt izgradnje kamp odmorišta u Gradu Otočcu.
Lydia / flickr.com

U Ministarstvu turizma RH gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac  sa suradnicima predstavio je   projekt izgradnje kamp odmorišta u Gradu Otočcu. Idejni projekt kampa, koji je predviđen za izgradnju na Poslovnoj zoni  Otočac, dovršen je i slijedi izrada glavnog izvedbenog projekta – rekao je gradonačelnik Kostelac, dodajući kako je projekt usklađen sa prostorno planskom dokumentacijom i razvojnom strategijom Grada, županije, te regionalnim i nacionalnom strategijom.

Opravdanost izgradnje kamp odmorišta temelji se na nizu provedenih analiza i turističkih  pokazatelja koji potvrđuju opravdanost.

„Samo je prošle turističke sezone na info punktu  prilikom izlaska s autoceste  za Otočac evidentirano više od 350 upita za smještajem kampera, a kako su i brojčani turistički pokazatelji  u uzlaznoj putanji, što govori podatak da je u 2014. godini na području Otočca zabilježeno 25.000 noćenja, opravdano si uzimamo za pravo planirati izgradnju odmorišta za kampere. Izgradnjom kamp odmorišta u planu je gradnja 52  kamp mjesta, tu je priprema i uređenje prometnice, ulazne rampe, recepcije, sanitarnog čvora i komunalnog  kontejnera ali i sva prateća infrastruktura.

“Financijski gledano računamo na oko 800.000 kn, a kako je Grad Otočac  prijavio projekt na Natječaj  Fonda za razvoj, u Ministarstvu turizma  RH  podržana je ideja i iskazana spremnost za financijsko podupiranje u realizaciji spomenutog“ – kazao je gradonačelnik Kostelac.

Kamp odmorište gradilo bi se po etapama tako da sada slijedi precizno  i žurno definiranje pojedinih stavaka. Ovo je jedan od  projekata vezanih  uz razvoj turizma  u Gackoj koji  se intenzivno pripremaju u zadnje vrijeme za što se računa potpora putem raznih  natječaja, ministarstava  i EU fondova.

Piše: D.Prša

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved