Neslavan rekord?
24.2.2015. 9:44:02h
Zadarska županija prva u zemlji po broju turista koji to – nisu!?
Zadarska županija i dalje je prva u zemlji po broju turista u nekomercijalnom smještaju – vikendaša, “prijatelja” obitelji ili pak sezonskih radnika, odnosno turista koji nisu obvezni plaćati smještaj.
Darko Mareš / flickr.com

Zadarska županija i dalje je prva u zemlji po broju turista u nekomercijalnom smještaju – vikendaša, “prijatelja” obitelji ili pak sezonskih radnika, odnosno turista koji nisu obvezni plaćati smještaj.
U razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2014., u nekomercijalnim smještajnim objektima u Hrvatskoj boravilo je ukupno 460.209 turista, objavio je Državni zavod za statistiku. Od toga su 34,6% ostvarili domaći turisti, a 65,4% strani turisti.
Turisti su ostvarili ukupno 7 982 757 noćenja. Od toga su 46,1% noćenja ostvarili domaći turisti, a 53,9% strani turisti.
Prosječno je ostvareno 17 noćenja po prijavljenom turistu. Domaći turisti ostvarili su prosječno 23, a strani turisti 14 noćenja u nekomercijalnim smještajnim objektima.
Od ukupnog broja noćenja, 5.161.000 (64,7%) noćenja ostvarile su osobe za koje se boravišna pristojba plaća paušalno. Od toga su 61,8% noćenja ostvarili domaći turisti, a 38,2% strani turisti.
U nekomercijalnim smještajnim objektima 58,2% prijava turista zabilježeno je u Zadarskoj županiji (35,0%) i Primorsko-goranskoj (23,2%).
U strukturi ukupnih noćenja stranih turista koji su boravili u nekomercijalnim smještajnim objektima tradicionalno su najviše noćenja ostvarili turisti iz Slovenije (44,0%). Slijede Nijemci, te državljani BiH i Srbije.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved