Sinj
Sinjski turistički aduti
19.2.2015. 4:39:16h
Sinjanima će u razvoju turizma pomoći Ekonomski fakultet u Splitu
U godini kada Sinj obilježava 300. obljetnicu čudesne obrane, a glavna slavlja bit će 300. Sinjska alka 9. kolovoza i 15. kolovoza na blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo slavlje Gospe Sinjske
L. Carević / wikipedia.org

Zamjenica gradonačelnika Sinja Kristina Križanac u srijedu je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu skupini od 15-ak profesora Turizma i Marketinga predstavila ideju turističkog projekta "Sinjska alka". U ulozi moderatora bio je prof. Ivan Pavić.

U godini kada Sinj obilježava 300. obljetnicu čudesne obrane, a glavna slavlja bit će 300. Sinjska alka 9. kolovoza i 15. kolovoza na blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo slavlje Gospe Sinjske, dogradonačelnica Križanac, kao autorica ideje projekta "Sinjska alka", inicirala je da se osloncem na Alku i Gospu kao dva velika brenda poznata izvan Cetinske krajine pa i Hrvatske, objedine i pokrenu postojeći turistički potencijali u cilju pokušaja gospodarskog iskoraka alkarskog grada i kraja.

Križanac je profesorima kazala da Sinj više nema vremena čekati već mora krenuti odmah, s raspoloživim sredstvima i snagama, sa svima koji se na bio koji način žele uključiti u ovaj projekt. Pritom je naglasila kako se osobno zalaže da se od samog starta uspostavi sprega Grad-znanost-gospodarstvo.

U gotovo dvosatnoj raspravi profesori su ocijenili da ideja projekta "Sinjska alka" predstavlja ozbiljni turistički potencijal koji se do sada apsolutno nije koristio. Složili su se da bi bilo vrijedno izdvojiti najvrijednije od postojećeg kao startni projekt, kvalitetno ga i stručno artikulirati, po svim uzusima modernog turističkog biznisa.

Tu bi stožernu ulogu kao turističke meke mogao i trebao preuzeti Muzej Sinjske alke koji će posjetiteljima otvoriti vrata do kolovoza. Profesori su podržali zamisao dogradonačelnice Križanac da se projekt realizira u trokutu Grad-znanost-gospodarstvo.

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. Željko Garača zahvalio je dogradonačelnici Križanac što je sa svoje pozicije prepoznala potrebu suradnje grada Sinja i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Garača je kazao da su Ekonomski fakultet i njegovi profesori otvoreni za svaki oblik suradnje i to ne na proncipu ex-katedra već kao partneri u konkretnim projektima, od njihova stručnog artikuliranja do izvedbe.

Piše: Toni Paštar
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved