Zagreb
Odličan uspjeh
18.2.2015. 11:21:09h
Dobitnik Oscara za vrhunsko hotelijerstvo
U zlatnu knjigu gostiju upisani su Louis Armstrong, Orson Welles, Liv Ullman, Woody Allen, Elizabeth Taylor...
R Arno / flickr.com

Hotelu je ovo već četvrta nagrada, a 2011. godine upravo je Esplanade bio domaćin glamurozne ceremonije dodjele prestižnih nagrada World Luxury Hotel Awards koja je održana u raskošnoj Smaragdnoj dvorani pred brojnim uzvanicima, hotelijerima i predstavnicima medija iz cijelog svijeta.

Svečana ceremonija dodjele nagrada World Luxury Hotel Awards jedan je od najglamuroznijih događaja u globalnom hotelijerstvu, a ove je godine održana u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici. Ova prestižna međunarodna nagrada smatra se vrhuncem dostignuća za sve luksuzne hotele u svijetu. Nagrada predstavlja priznanje struke za uspjeh u hotelijerstvu i svijetu luksuznih usluga te je sinonim za “Oscar” hotelijerskoj industriji.
- Ove nagrade veliko su priznanje našoj težnji k izvrsnosti u pružanju vrhunske usluge gostima i zaista su veliko postignuće, posebice zbog toga što odražavaju istinsko iskustvo i zadovoljstvo smještajem, hranom i razinom usluge. Ponosan sam na svoje kolege koji zaslužuju ova velika priznanja za predani rad i ljubav koju svakodnevno iskazuju prema ovom zagrebačkom hotelu. Esplanade to zaslužuje – istaknuo je Ivica Krizmanić, generalni direktor hotela.
Uz to, Hotel Esplanade nedavno se ponovno našao na godišnjoj listi najboljih hotela najprestižnijeg svjetskog putničkog časopisa Condé Nast Travelera. Reader’s Choice Award posebno je cijenjeno priznanje upravo radi glasova čitatelja kojih je ove godine bilo više od 70.000. Esplanade je još jednom uvršten na prestižnu listu najboljih hotela – Expedia Insiders' Select 2014 te već dugi niz godina drži prvo mjesto na Tripadvisoru – najvećem svjetskom turističkom servisu za ocjenu kvalitete usluga u turizmu, gdje godinama prima certifikat izvrsnosti za kvalitetu smještaja i restoranske usluge. U nizu priznanja i nagrada Hotelu Esplanade valja istaknuti posebno priznanje generalnom direktoru hotela Ivici Krizmaniću, koji je nedavno primljen u E.H.M.A.-u – europsko udruženje generalnih direktora vrhunskih hotela u Europi kao jedini aktivni hotelijer iz Hrvatske.
Vrh svjetskog jet seta
- U zlatnu knjigu gostiju Hotela Esplanade Zagreb, kroz više od osamdeset godina bogate povijesti, upisao se sam vrh svjetskog jet seta poput Louisa Armstronga, Orsona Wellesa, Liv Ullman, Woodyja Allena, Elizabeth Taylor pa sve do Davida Backhama, Stinga, Shakire, Princa Alberta od Monaca i mnogih drugih – ističe Sanda Sokol, PR menadžerica hotela.
Jedinstveno ozračje restorana Zinfandel's i Le Bistro te kuhinja koja kombinira vrhunske domaće namirnice i okuse iz cijelog svijeta jamstvo su gastronomskog užitka u samom srcu Zagreba. Za izvrsnu kuhinju zadužena je mlada i talentirana šefica kuhinje Hotela Esplanade Ana Grgić, čije je bogato iskustvo rada u ovom hotelu, znanje, perfekcionizam, kao i usavršavanje kod vrhunskih europskih kuhara s dvije Michelin zvjezdice garancija jedinstvenog kulinarskog doživljaja.
Nastavljajući Esplanadinu tradiciju vrhunske gastronomije, svojim odabirom i kombinacijom okusa ova simpatična šefica unosi svježinu i kreativnost, koji povezuju Zagreb s Mediteranom i kontinentalnom Europom. Eksperimentirajući povremeno s molekularnom kuhinjom Ana stvara neobične kombinacije okusa ugodne za oko i nepce.
- Prateći svjetske gastronomske trendove i dostupnost svježih namirnica, Ana obnavlja ponudu jela prema sezoni, dok odabrani klasici, poput tradicionalnog hrvatskog specijaliteta - poznatih Esplanadinih štrukli, uvijek drže svoje mjesto u jelovniku. Pažljivo odabrana vinska karta prvog hrvatskog sommeliera Ivana Šnelera savršeno upotpunjuje kulinarske delicije, dok svježe i dosjetljive slastice višestruko nagrađivane hrvatske slastičarke Mirjane Špoljar nadopunjuju priču o gastronomskom doživljaju restorana – naglašava Sokol.
Ono po čemu će se protekla godina pamtiti i u FIJET-u, Udruzi turističkih novinara i pisaca u turizmu, suradnja je upravo s Hotelom Esplanade. Misija te svjetske organizacije je promocija turizma, poticanje kvalitete u turizmu, ali i promidžba turističkog novinarstva (novinari koji se u medijima pretežito bave turizmom), još prije desetak godina razmišljalo se u izvršnom odboru FIJET-a o tome kako u javnosti (i onoj turističkoj) skrenuti pozornost na FIJET-ove aktivnosti i partnerstvom među hotelima i restoranima .
Kvaliteta i kreativnost
- I premda je bilo nekoliko pokušaja među nacionalnim udrugama da se te ideje ostvare, prvi ih je ostvario baš naš hrvatski FIJET. Prvi ugovor potpisali smo s Hotelom Esplanade 12. prosinca 2013. povodom dodjele nagrada za putopisce. Kriterij za odabir „hotela partnera-prijatelja FIJET-a“ je prvenstveno kvaliteta i kreativnost. Među članovima FIJET-a jednoglasno je podržan prijedlog za Hotel Esplanade koji dobiva mnoga domaća i svjetska priznanja – pojašnjava Tina Eterović Čubrilo, predsjednica FIJET Hrvatska. Osim promocije udruženja isticanjem ploče s logom svjetski poznate turističke organizacije na hotelu koja ima više od osamsto članova u 40 zemalja , članovi dobivaju i određene privilegije - najmanje 50 % cijene smještaja, ali i neke druge pogodnosti boravkom u hotelu. Upravo je na 60. obljetnicu dana osnivanja FIJET-a 2. prosinca 2014. postavljena prva ploča u Hotelu Esplanade, a toj su svečanosti nazočila uz domaće i 22 novinara iz inozemstva, predsjednika nacionalnih udruga s predsjednikom Tijani Haddadom.
- Nakon Esplanade takav je ugovor potpisan s hotelom Mozart u Opatiji, a ponuđen je u Hrvatskoj hotelima: Excelsior u Dubrovniku, Park u Rovinju, Park u Splitu i Osijek u Osijeku – dodaje Eterović Čubrilo.
Uz dugu i raskošnu povijest prvoklasne usluge koja potječe još iz dana legendarnog Orient Expressa, zanosni prostori u ponudi Hotela Esplanade Zagreb jednostavno su vrhunski. Iskusan tim svakodnevno gostima kreira nezaboravan poslovni događaj u srcu jednog od najzanimljivijih europskih gradova. Fleksibilni prostori, obilje prirodnog dnevnog svjetla i jedna od najraskošnijih dvorana za bal na svijetu, pozornica su veličanstvene usluge pružene na događanjima uz objedinjavanje tradicionalne otmjenosti i vrhunskih dodatnih sadržaja.

Piše: Slobodan Kadić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved