12.7.2013. 8:09:38h
Policija u akciji Sigurna turistička sezona
Stigli su strani policijski službenici, koji će ovog ljeta boraviti u Istri od 26. lipnja do 5. rujna
lilivanili / flickr.com

Stigli su strani policijski službenici, koji će ovog ljeta boraviti u Istri. Od 26. lipnja do 5. rujna, u istarskoj policijskoj upravi boraviti će već tradicionalno policijski službenici Republike Austrije, njih dvoje, dok će po treći puta na istarskom poluotoku boraviti i po jedan policijski službenik iz Italije i Srbije.

Austrijski i talijanski policijski službenici obavljat će zajedničke službe s hrvatskim policajcima, odjeveni u svoje službene odore, a njihova je zadaća pomoć hrvatskoj policiji u obavljanju svakodnevnih poslova, posebice u odnosu na unaprjeđenje komunikacije i suradnje s turistima, kao i u prevenciji kaznenih djela te unaprjeđenju sigurnosti prometa. Austrijski policajci biti će angažirani u porečkoj policijskoj postaji u dva termina, od 1. do 31. srpnja Mirco Durinovic i Marijana Kaldrmdzic te od 31. srpnja do 5. rujna Djura Liber i Marc Frank, dok će talijanska policijska službenica Patrizia Spadini raditi u pulskoj policijskoj postaji od 15. srpnja do 31. kolovoza.

Za razliku od svojih uniformiranih kolega, službenik kriminalističke policije Republike Srbije sudjelovat će u aktivnostima na uspostavljanju bolje i intenzivnije policijske suradnje, stručnom usavršavanju te potpori u sprječavanju kriminala, osobito složenih oblika organiziranog međunarodnog kriminala kao što su trgovanje ljudima i ropstvo, organizirana prostitucija, krijumčarenje ljudima i nezakonite migracije, zlouporaba opojnih droga, raznih oblika prijevara te kaznenih djela krađa i teških krađa. Srbijanski policijski službenik Slobodan Milenković biti će raspoređen u Sektoru kriminalističke policije od 26. lipnja do 5. kolovoza, a potom će na njegovo mjesto stići drugi srbijanski kolega, koji će boraviti u Istri do 31. kolovoza.

Ministarstvo unutarnjih poslova od 2006. godine provodi svoj projekt ''Sigurna turistička sezona''. Ovo je peta godina da se projekt provodi u Istri, a temeljem potpisanih:

Memoranduma o suglasnosti između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ravnateljstva policije i Saveznog ministarstva unutarnjih poslova Republike Austrije, Ravnateljstva za javnu sigurnost o suradnji tijekom turističke sezone 2013. godine;
Protokola između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ravnateljstva policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Direkcije policije o suradnji tijekom turističke sezone 2013.;
Protokola o razumijevanju između Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ravnateljstva za javnu sigurnost Ministarstva unutarnjih poslova Talijanske Republike o suradnji tijekom turističke sezone 2013.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved